Lettland av alla lag?

Då har första hindret dykt upp. Kännas som om man ska komma någonstans så behövs det 3 p mot Lettland faktiskt. Första perioden tyckte jag Sverige startade rätt bra och hade några riktigt bra chanser och hade lika gärna kunnat haft 3-0. Grymt att Omark fortfarande leder poängligan efter att ha satt sin första kasse, assisterad av sin radarpartner Harju. Ska tillägga att Liv var mycket bra i första perioden och gjorde några svettiga räddningar. Andra perioden så är det helt omvända roller. Personligen tycker jag att det är Lettland helt som för perioden och i pp så kommer kvitteringen efter att Dick Tärnström täckt skott på ett knepigt sätt så att Liv blir helt skymd i skottögonblicket. Lite "hawaiihockey", men med 45 sek kvar så tar Lettland ledningen med 2-1 efter att Både Enström och Magnus Johansson agerat väldigt lamt i egen zon. Så i väntat på 3:e perioden täntke jag "ska bara vila ögonen i 2 min". Vaknade vid 03.34 med tvn på högsta volym och insåg att jag inte ens vet hur matchen slutade. Bra gjort Jeppe! Tydligen kvitterade Magnus Johansson efter pass av Loui. Matchen blev 2-2 och efter en mållös förlängning avgjordes matchen på straffar. Magnus Johansson och Weinhandl satte sina, medans Berglund missa sin. I sudden-straffarna missade Magnus Johansson medans Letten satte sin. Tufft att få stryk mot en "b-gäng", men man visste att dem skulle bjuda upp till bättre motstånd än vad Österrike gjorde. Det blev heller inte bättre av att Enström tacklades hårt i sargen och fick kliva av. Fick precis reda på att han drabbades av en hjärnskakning, plus 10(!)frakturer i ansiktet. Så han är helt borta från VM nu. Även Kenny Jönsson blev skadad igår och inför andra perioden klev han av med en ev muskelsträckning. Så två backar borta och även Joel Lundqvist. Douglas Murray blev inatt aktuell då hans Sharks blev utslagna efter 4-2 i matcher mot Ducks. Personligen tror jag han passar bättre på mindre rinkar och därför ringer inte Bengan han. Enligt hockeysidor på nätet så är Kennys skada ej så allvarlig, så när Strålman ansluter så är det 3 st backpar. Känns även som att Jonas Frögren skulle kunna vara ett bra namn, då han ej gjorde bort sig förra gången han var med.

Igår blev det en vända på bara 5 km. Måndagar är det extra tungt att ge sig ut. Idag har vi då första sommarträningen och även ett möte som handlar om ev div2 eller div3 spel. Ska bli kul att höra hur dem resonerar och även alla i laget.