STOR!

Då är ju frågan om Sverige ens har något att göra i VM? För spelet var över(ironi) all kritik och två första perioderna skämdes jag fan bara. Att så många stjärnor från NHL bara kan åka och "flöjta" är sjukt. Är väl dem som ska bära laget, men så var det knappast igår. Skrev i ett tidigare inlägg att det var grymt att Berglund fick chansen att vara med i VM. Tar tillbaka allt jag skrev om han, då han varit  HELT VÄRDELÖS på dem två matcherna han har spelat. Han ser så sjukt ointresserad ut och bara åker runt på en skridsko och lever på sin NHL-status. Samma sak Huselius som verkar åka runt och tänka på våldtäkten, men när Berglund blev bortbytt och Markus Nilsson kom in blev det lite fart på han och det var ju han som avgjorde i sudden. Trejde perioden ska Sverige ha all creed för då man fortsatte kriga trots underläge och segern gav lite tankar bak till matchen mot Finland för länge sen(hoppas alla minns). Kan säga att Gustavsson i målet räddade Sverige vid några tillfällen och stundtals var det rena drömräddningar.

Hittade lite fet musik igår. Först och främst släpptes Promoes platta "Kråksången" igår, sen även Stors nya platta "Nya skolans ledare". Trots att Stor fortfarande bara är 22 år gammal har han varit med på den svenska hiphopscenen i nästan halva sitt liv. Efter att länge varit en del av gruppen Vendetta hamnade rapparen under The Salazar Brothers (Salla, Chepe och Masse) beskyddande vingar, där han finns kvar ännu idag. Tillsammans med Mohammed Ali, Carlito och Mack Beats ingår han numera också i det Södertörnsbaserade kollektivet Ayla, som redan har hunnit med att beskrivas som "framtiden inom svensk hiphop" av många kända musikprofiler.

Låtlista:

1. Minut för minut (Prod. Masse)
2. Allt vi gjort (ft. DanJah) (Prod. Masse)
3. Aina (ft. Mohammed Ali) (Prod. Salla & Chepe)
4. Terminal 5 (ft. Fille) (Prod. Masse)
5. Gata upp gata ner (ft. Sepideh Vaziri) (Prod. Masse)
6. Den här (ft. Petter) (Prod. Salla)
7. Psykos (Prod. Ears)
8. Lilla shorty (Prod. Masse)
9. Baby problem (ft. Jacco) (Prod. Masayada)
10. Sätt dig ner (ft. Promoe) (Prod. Mack Beats)
11. Stockholmsnatt (ft. Adam Tensta & DanJah) (Prod. Masse)
12. Min freestyle (Prod. Masse)

Albumet går att ladda ner gratis på: http://www.whoa.nu/ReadItem.aspx?url=http://blog.whoa.nu/2009/04/29/ladda-hem-stor-nya-skolans-ledare/


 

Länkar en riktigt fet låt, som dem flesta säkert kan relatera till!

 



Så vad händer ikväll? Keine anung!

Big up!

/ J


Div 3..

Då kom det negativa beskedet att det även blir spel i div 3 nästa säsong med. Grejen var att vi hade ett litet upptaktsmöte innan sommarträningen igår. Vi var väl kanske lite över 20 pers som dök upp. Det första vi gjorde var att köra en handuppräckning om vilka som ville spela div 2. Det var jag, Jojo, Tobbe, Raffe, JojoDanne och Koffe som räckte upp händerna. Resten ville så klart spela ännu ett år i div 3. Tydligen så ville Tjatte och styrelsen också köra ännu ett år i div 3. Kan ju förstå hur dem resonerar, då det kanske är ett stort steg att gå upp en division redan första året som nybildad klubb. Framförallt så hade det blivit ett väldigt stort steg ekonomiskt som kanske inte hade blivit så roligt. Nu är det bara hoppas på att publiken inte sviker och att man lyckas hålla samma fina arrangemang runt matcherna. Personligen tror jag nog att en viss del kan tröttna, för det är fan inte roligt att se en Tisdags match mot Hällefors där det blir 11-1. Sedan frågade Tjatte om det var några/någon som hade tänkt att sluta till säsongen som kommer. Det var ingen som sa att de hade tänkt det, förutom jag, då jag inte riktigt bestämt mig. De som definitivt sagt att de ska sluta var Jompe och Ottis. Så i nuläget är vi säkert över 25 pers, men det ska även in några nya. Målsättningen för säsongen blir iaf att gå upp till div 2, vilket var lite positivt! Även upplägget på sommarträningen har blivit lite seriösare. Dem två åren jag vart med och sommartränat så är det Raffe själv som styrt och ställt. Har ju inte vart det mest seriösa, fast han väl försökt, då ibland knappt folk dök upp och närvaron på vissa var knappt märkbar. Nu är det slut på det, då vi fått en "egen" sommartränare. Det är tydligen Stefan Eriksson som är lärare på Kantzowska som ska dra i spakarna två gånger i veckan. Börjar redan på Måndag med ett så kallat "Beep-test"(stavning?). Träningen igår blev alltså den sista "oseriösa" sommarträningen ever och det blev ett varv runt spåret från Badhuset, sen en klassisk fotbollsmatch mellan dem yngre och de äldre som vi givetvis vann(yngre som ni kanske förstår).

Idag är det då den viktiga matchen mot USA för Sverige. Läste nyss att Rangers till slut föll mot Washington med 2-1 i nattens match. Så nu är Lundqvist, Sjöström och Näslund aktuella för ett ev VM. Mitt tips är att ingen av dem tre kommer att tacka ja till spel. Lundqvist spelade redan förra årets VM lite småskadad och aldrig att han reser till Österrike för ett VM. Nog för att han är en av världens bästa målvakter, så är det nog ändå ett smart drag att bege sig dit, då OS närmar sig.

På musikfronten står det faktiskt rätt still nu och jag har inte hittat något spektakulärt att förgylla vardagen med. Vet att Stor (www.myspace.com/storayla), snart släpper ett mixtape som kan vara värt att ladda hem. Pato Pooh(http://patopooh.com/) släpper på Fredag sitt hyllade album ""The I Work Hard Chronicle". Här är det preliminära upplägget på skivan:

The I Work Hard Chronicles

01 - Intro - I Might Speak - Prodd: So Smoove
02 - I Work Hard ft Ricky - Prodd: Tobbe Nilsson
03 - Ahbow - Prodd: Charlie 
04 - On My Way ft Lazee & Ricky - Prodd: Keione
05 - Musicx - Prodd: Masse
06 - Falling Star - Prodd: PabloPaZzz/So Smoove/Cuba
07 - Young @ Heart ft Charlie - Prodd: PabloPaZzz/So Smoove/Cuba
08 - Follow me - Prodd: Jeff
09 - Warrior ft Kareem - Prodd: So Smoove
10 - Higher - Prodd: Keione
11 - Sms 09 ft Beldina - Prodd: So Smoove/Cuba
12 - These are our kids - Prodd: 
13 - Brother - Prodd: So Smoove/Cuba
14 - A Friend In Me ft Sepideh Vaziri - Prodd: Keione
15 - Blowing up - Prodd: Various
16 - Blissful Insanity - Prodd: Music
17 - Soy De La Calle ft Advance Patrol (Bonus) - Prodd: Masse

Big up!

/ J


Lettland av alla lag?

Då har första hindret dykt upp. Kännas som om man ska komma någonstans så behövs det 3 p mot Lettland faktiskt. Första perioden tyckte jag Sverige startade rätt bra och hade några riktigt bra chanser och hade lika gärna kunnat haft 3-0. Grymt att Omark fortfarande leder poängligan efter att ha satt sin första kasse, assisterad av sin radarpartner Harju. Ska tillägga att Liv var mycket bra i första perioden och gjorde några svettiga räddningar. Andra perioden så är det helt omvända roller. Personligen tycker jag att det är Lettland helt som för perioden och i pp så kommer kvitteringen efter att Dick Tärnström täckt skott på ett knepigt sätt så att Liv blir helt skymd i skottögonblicket. Lite "hawaiihockey", men med 45 sek kvar så tar Lettland ledningen med 2-1 efter att Både Enström och Magnus Johansson agerat väldigt lamt i egen zon. Så i väntat på 3:e perioden täntke jag "ska bara vila ögonen i 2 min". Vaknade vid 03.34 med tvn på högsta volym och insåg att jag inte ens vet hur matchen slutade. Bra gjort Jeppe! Tydligen kvitterade Magnus Johansson efter pass av Loui. Matchen blev 2-2 och efter en mållös förlängning avgjordes matchen på straffar. Magnus Johansson och Weinhandl satte sina, medans Berglund missa sin. I sudden-straffarna missade Magnus Johansson medans Letten satte sin. Tufft att få stryk mot en "b-gäng", men man visste att dem skulle bjuda upp till bättre motstånd än vad Österrike gjorde. Det blev heller inte bättre av att Enström tacklades hårt i sargen och fick kliva av. Fick precis reda på att han drabbades av en hjärnskakning, plus 10(!)frakturer i ansiktet. Så han är helt borta från VM nu. Även Kenny Jönsson blev skadad igår och inför andra perioden klev han av med en ev muskelsträckning. Så två backar borta och även Joel Lundqvist. Douglas Murray blev inatt aktuell då hans Sharks blev utslagna efter 4-2 i matcher mot Ducks. Personligen tror jag han passar bättre på mindre rinkar och därför ringer inte Bengan han. Enligt hockeysidor på nätet så är Kennys skada ej så allvarlig, så när Strålman ansluter så är det 3 st backpar. Känns även som att Jonas Frögren skulle kunna vara ett bra namn, då han ej gjorde bort sig förra gången han var med.

 

Igår blev det en vända på bara 5 km. Måndagar är det extra tungt att ge sig ut. Idag har vi då första sommarträningen och även ett möte som handlar om ev div2 eller div3 spel. Ska bli kul att höra hur dem resonerar och även alla i laget.

Big up!

/ J

VM!

Känns inte riktigt som VM har börjat på allvar. Först ska ju alla dem bättre nationerna möta de sämre nationerna. Som igår så vann Canada med 9-0 över Ungern. Matchen som gick på 6an igår var Ryssland - Frankrike. En sjukt tråkig match, som det mesta handlade om att matchen skulle ta slut så fort som möjligt. Efter första perioden ledde Ryssland med hela 5-1 och matchen var i stort sett avgjord. Ett lojt Ryssland vann till slut med 7-2 efter att bara ha "spelat klart matchen". Angående hockey så var det rätt roligt igår, för på sporten på tv4 så har de ju "kanon&kalkon". På andra plats igår(eller var det 3:e plats?)så var Henrik Lundqvist med efter hans inledning av åttondelsfinalerna. Inatt blev han utbytt för andra(!)matchen i rad och nu står det 3-3 i matcher och en 7:e avgörande väntar. Pallar han inte trycket? Får han vakta båsdörren sista matchen? Har Washington redan vänt? Ringer Bengan Lundqvist om dem blir utslagna? Tror ni han känner revansch och han vill gottgöra med en ev medalj om dem blir utslagna? Svaren kommer senare!

Jag och Jocke satt redan igår och pratade om kommande sommar. Inte för att vi planerade något, utan var mest Ölcupen vi kom in på. Sommarens höjdpunkt enligt oss!

Song of the week:

Promoe feat. Supreme, Grega & Timbuktu - Mammas gata




Big up!

/ J




"Mammas gata"

Då var det Söndag igen då - mest ovärda dagen.

I Fredags så satt jag och Alle på min balkong  och tog några öl och surrade gamla minnen. Vi enades om att vi skulle skippa krogen, men vid 22.00 hade vi inte hittat på någon annan lösning, så hamnade på BMB iaf. Lönehelg var det så det var rätt mycket folk ute. Mötte upp Jocke där inne, för han åkte inte med oss in. Första gången på länge som det inte blev taxi, för Alle hade styrt upp så att hans syrra skjutsade hem oss. Steg upp typ 16.00Lördagen, men var ändå sjukt trött. Alle dök över lite senare och vi fixade min bil som var helt död. Var bara batteriet som hade blivit urladdat, så vi fixade det och körde några mil. Efter det stack jag hem till morsan och farsan och käkade grillat. Rätt skönt att ha någonstans att ta vägen på helgerna när man är hungrig och vill skippa att lägga pengar på fetmat.  Fick lite ångest när jag inte hade en aning om vad jag skulle göra på kvällen. Jocke var dyng, Alle ville vara nykter och Dawa gymmade liksom. Så begav mig hem till Hellbom för att begrunda Sveriges match mot Österrike. Rätt skön start på VM för Sverige, då det var ett rätt kasst Österrike som stod på pappret. Det blev till slut 7-1 och Linus Omark gjorde hela 5 poäng. Det jag skrev i ett tidigare inlägg om Murray stämde så klart inte, då de ej är utslagna än. Columbus blev däremot utslagna och Modin, Huselius och ett till namn blev då klara för ett ev VM. Modin har tydligen tackat nej pga skada, men Huselius har tydligen tackat ja. Efter hockeyn begav jag, Ludde, Alle och Hellbom till stan för en fest. Grejen var att det var det sämsta stället jag vart på i hela mitt liv, så jag Alle, H-bom drack varsin öl sen gick vi och käkade på stan istället. Så ovärt att ens åka till stan faktiskt. Så var hemma vid typ 02.00 och vaknade 09.00 för pigg. Kollade lite på Tyra Banks show imorse och T.I. gästade henne. Dem satt typ och snackade om hans kommande fängelsestraff han ska sitta av. Han berättade att han inte är rädd för någon, förutom Jesus. Känns som att alla fängelser borta i staterna är lite hårdare än mot typ "Kumlabunkern" i Sverige, så jag undrar hur han ska överleva 366 dagar bakom lås och bom.

Rätt roligt humorklipp som Ludde visade igår. "Ett penntroll", HAHAHAHA!



Nu ska jag äta frulle, sen tagga för lite fotboll ev.



Stay safe!

/ J

Kråksången!

Efter jobbet igår så hämtade morsan upp mig och jag följde med hem till dem. Meningen var att vi skulle försöka lösa problemet med deklarationen. Grejen var att jag fick typ 3300kr i kvarskatt och det var tänkt att farsan skulle hjälpa mig med lite avdrag så man slapp betala så mycket. Gick väl rätt bra faktiskt, så nu får man väl vänta och se hur mycket man till slut får betala. När det var klart kom jag och brorsan på att vi skulle ut och löpa. Det blev en rejäl vända runt hela Sura och sträckan var väl runt en mil lång. När vi kom hem till morsan & farsan igen så kändes det som att jag kunde ta ett varv till. Fick skjuts hem av farsan, sen precis när jag kom hem så ringde Alle och hörde om jag kunde göra han sällskap till Hallsta och köpa sötpotatis. Tycker det låter strange att det inte finns i Sura, men sen när vi är där i Hallsta så köper han 6-7 potatisar, istället för att köpa hela lagret direkt. På kvällen var det tydligen  dags för Hammarby - Göteborg. Begav oss hem till Alle för att skåda matchen, men med 20 min kvar så började ögonen säga emot så jag gick hem. Göteborg vann faktiskt med 0-1 efter snyggt mål av Robin Söder.

Nu kommer vi till den väsentliga delen i det här in lägget - KRÅKSÅNGEN. Albumet släpps 29:e April i butiker, men råkade trycka på "Download". Ska köpa plattan när den kommer ut för att stödja skivindustrin. Alltid drygt med en ny platta då man måste lyssna så seriöst i början för att kunna ta till sig texterna. Fastnade direkt på låten "Mammas gata" där Timbuktu, Supreme och Grega gästar. Även låten "Inflation" med Afasi var riktigt grym, med ett beat mer gjort av Filthy än Astma & Rocwell. Rätt grymt att Magnus Betnér är med och gästar på låten "Yta". Självklart så sjunger han inte, utan pratar i typ 1,5 min. Här är låtarna:

Promoe - Kråksången

01. Du Kommer Ihåg
02. Detta Har Hänt
03. Lev Nu
04. Svennebanan
05. Inflation m/ Afasi
06. Kråksången
07. Mammas Gata m/ Timbuktu, Supreme & Grega
08. Några Nollor Efter m/ Organismen
09. Dekadansen
10. Papper
11. Rötmånad
12. Onskan m/ Pst/Q
13. Problem m/ Vincent
14. Yta m/ Magnus Betnér
15. Imperiet



Douglas
Murray närmar sig VM efter att Anaheim vann nattens match med 4-0 och har nu 3-1 i matcher. Tror ni Bengan ringer han?

Vad händer idag då? Inget förmodligen, så laddar för en fet golfvända imorgon.

/ J


Calvin Harris!

Då var det Torsdag och ännu en dag närmare helg. Igår fick jag mycket uträttat. Jobbade, lagade mat, letade musik, tränade och sen gjorde jag inget mer. Blev till slut så rastlös att jag började slänga massa onödiga kartonger, papper m.m. Har troligtvis kirrat en ny mobil iaf. Eller ny och ny vet jag inte, men den är bättre än den telefonen jag har nu. Något som piggade upp vardagen igår var att Patrik Berglund fick en plats i VM-truppen. Riktigt kul att en så ung och talangfull kille får chansen och jag tror inte han kommer göra bort sig. Känns bra att det kommer in lite forwards, för det kommer behövas faktiskt.  Läste precis nu att Rangers vann den 4:e matchen mot Washington med 1-2. Lundqvist räddade tydligen 38 skott och lär ha vart en bidragande orsak till att det blev vinst. Säg att den 5:e matchen går till Rangers fördel, då blir både Bäckström och Nylander aktuella för VM. Tror Sverige har första matchen mot ÖsterrikeLördag och det känns rätt tight att dem ska hinna komma dit, eller det är rent omöjligt. Förmodligen har dem nästa match typ Måndag, då kanske dem har hunnit gått igenom läkarundersökningen och kan vara redo för VM. I och med att det faller in proffs, så kommer nog inte Gunnarsson, Hedman, Thörnberg, Harju och Andersson. Tror ändå Johan Andersson kommer få rätt bra med speltid i boxplay. Bara målvaktsfrågan kvar, då Gustavsson ej följde med truppen igår till Schweiz. Plockar han in Ehnroth eller Larsson?

Satt och letade musik som vanligt igår, men stod rätt still på hiphopfronten. Tankade hem några riktigt grymma plattor med fet housemusik istället och fann några tracks som satte sig direkt på hjärnan. Hittade även Calvin Harris med "I´m not alone". En låt jag har hört på P3 i några veckor, men aldrig tänkt tanken på att tanka hem den. Han spelar inte direkt house, utan det är mer pop, disco och electronica. Tycker iaf att låten är i närheten av house och läste på lite musikbloggar att låten beräknas bli en flitig låt på Ibiza i sommar. Om ni sedan kollar på högersidan, om ni klickar upp youtubelänken, så finns det en fet remix på låten av självaste Tiesto.





http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.956115 en länk till Promoes låt "Imperiet" som han uppträdde med i Nyhetsmorgon.

Big up!

/ J

The flight of the Phoenix.

Känns rätt onödigt att träna i shorts när det är nästan minusgrader ute. Känner att halsen verkligen fått tagit lite stryk sen igår. Det dök iaf upp 6 st tappra själar i kylan. Det blev jag, Icko, Raffe, Marko, Biffen och Berg. Var helt övertygad om att det lätt skulle komma 15 st, men det kom det verkligen inte. Så det blev ett varv runt spåret och sen hemgång, för det känns rätt meningslöst att spela fotboll 3 mot 3 på en åker. Innan träningen  började jag kolla på en film jag "råkat" tanka hem - Flight of the Phoenix.

Filmen handlar iaf om ett gäng människor som blir hämtade vid ett nedlagt oljeprojekt och ska bli hemskickade. På hemvägen åker planet genom en enorm sandstorm, som till slut havererar motorerna och planet kraschar. Lyckligtvis landar dem rätt "bekvämt" på sanddynerna, men två personer dör på kuppen. De upptäcker att antennen till radion gick sönder uppe i luften och dem har insett att de ej hann skicka iväg något nödrop. All mat och vatten de har kvar får de verkligen snåla med. En kille som utgör sig för att vara flygplanskonstruktör, kommer med idén att de ska bygga ett nytt flygplan av det gamla. Processen tar ett tag, men under tiden stöter de på allt fler problem. I sista stund, innan de blir anfallna av rövare, lyckas planet lyfta.

Tydligen är orginalfilmen från 1965, men den här var inte ens värd två timmar av mitt liv. Så gör er inte besväret att kolla.


Jag skrev förut om att Promoe har sagt att han ska släppa en låt varje månad på Looptrooprockers.com. När singeln "Svennebanan" släpptes nu, så har den fått både bra och dålig kritik, men enligt mig mer av den sämre sorten. Så lite i skuggan av den släppte han i Måndags en ny engelskspråkig låt vid namn "Growing up on the road". Det som jag gillar bäst med låten är att den forna medlemmen Cosmic är med och gästar, för det var ett tag sen man hörde hans röst. Astma & Rocwell har proddat låten. www.Looptrooprockers.com, sen ligger låten i första inlägget!

En annan kille som verkligen klivit ut ur skuggen bakom sin frontartist är Eboi. Han är mest känd från låten "Dopeboy", där han gästar Adam Tensta, men han har även medverkat på över 250 spelningar med just han. Klippet jag lägger upp är en cover på Kanos "Hustler". Ännu en svensk stjärna på väg uppåt!



/ J

Fast & Furious!

Känns att jag är en av de som trotsar allt med IPRED, men inte fan kommer man bli tagen. För efter min löpvända på 5 km så började jag tanka hem den tredje filmen om O´Conner och Toretto - Fast & Furious.

Filmen börjar med att dem kapar en lastbil på all last som den har. I dessa tider är det tydligen bensinen dem vill åt. Första scenen är så långt ifrån verklighet som man bara kan komma. Till slut när pengarna delas upp efter bytet, flyr Dom till Panama och lämnar Letty. Han får ett samtal några månader senare och hans syster berättar att Letty har blivit mördad. Dom blir förbannad och beger sig genast till LA och tar reda på vem som är skyldig till mordet. Han får reda på att det är Braga som ligger bakom det hela(maffian I guess). För att komma åt de, så behöver han ställa upp på ett race och vinnaren får köra grejer åt Braga mellan Mexico och Usa. Både Dom och Brian får köra åt Braga, men det hela slutar med eldstrid, fast de lyckas fly. Pengarna som låg i bilen, får de med sig och till slut kommer de överrens om att de ska byte, men bara om Braga själv dyker upp. Självklart blir det missuppfattning mellan O´Conner och hans befäl och Braga lyckas fly. Brian blir avstängd från fallet, men han och Dom ger till till Mexico får att hämta hem Braga. Det hela lyckas de naturligtvis, men och Dom vägrar att fly och säger att han vill ta sitt straff. Väldigt skeptisk att det blir ännu en film då Dom Toretto fälls och döms till fängelse på livstid.

I nattes NHL-slutspel så reducerade Washington till 2-1 i matcher. Bäckström var en av de spelare som verkligen klev fram och han stod för tre assist och var en bidragande orsak till att det blev vinst. Alexander Semin stod för två mål och en assist. Kanske blir Sjöström, Lundqvist och Näslund aktuella för VM? Återstår att se!

Idag är det dags för första sommarträningen. Ska bli kul och se hur många själar som vågar dyka upp. Kanske är vissa lite rädda för att ta några steg i det berömda elljusspåret. Personligen hoppas jag på ett varv på tid direkt, så man har något att gå på och jämföra vid ett annat senare tillfälle.

Ni måste bara kolla på filmen under här. Är från ett gammalt Lilla-sportspegeln där Niklas Bäckström gästar. Tror jag kollade på det typ 10 ggr i rad igår, men skrattade lika mycket varje gång. Snacka om nervöch-s. Någon som vet vilken film en person säger så?



/ J

VM!

Då var det ännu en "tuff" arbetsvecka att ta tag i. Faktiskt en hel vecka, men såg redan nu att nästa vecka är en vecka på bara fyra arbetsdagar om jag inte misstar mig.

Rätt meningslös Söndag igår, då man oftast inte gör ett skit. På kvällen kollade jag iaf på det omtalade programmet med Filip & Fredrik - "Söndagsmys med Filip&Fredrik". Hette det så? Hur som helst så har programmet vart väldigt omskrivet pga av att det är kanal5s dyraste produktion ever. Just att det är live och att det är i New York kan väl vara en av anledningarna. Just valet av gäster kanske inte heller var det bästa, förutom Marilyn Manson. Gardell vet jag inte ens varför dem skulle ha dit, sen gjorde väl inte "Howlin-Pelle" speciellt mycket förutom att han sjöng en helt värdelös låt. På tal om Manson så undrar man hur mycket av hans inre organ som ens är kvar efter alla droger han lär ha fått i sig. Som jag fattade det, så sover han inte. Det gjorde han enbart för att slippa sin bakfylla. Kan det vara ett smidigt sätt? Själva upplägget av programmet är för mycke amerikanskt med. Läste i en artikel förut att det är samma studio som Tyra Banks kör sin show i. Det som var bäst var när Lasse Brandeby berättade hur det fungerade med livsändning, när det är en sån pass tidsskillnad mellan Usa och Sverige.



Känns som det bör läggas lite mer fokus på hockeyn nu när "vi" ändå närmar oss VM. Träningsmatcherna som spelades förra veckan var väl ingen höjdare och visade inte något medaljlag. Tror ändå "Bengan" skulle behöva få in en målvakt med lite NHL-matcher i ryggen(säsongen 08/09). Tror faktiskt både Tellqvist och Hedberg skulle göra bättre ifrån sig, än både Liv och Honken. Gustavsson har för sig gjort en grym säsong, men lite för orutinerad och skulle nog behöva några år på sig att bygga upp lite större meriter. De förstärkningar som tillkommer till första matcherna är Grossman, Joel Lundqvist, Enström och Loui Eriksson? Stämmer det Icko? Brunnström då? Han lirar väl i Dallas? Ska jag vara helt ärlig så tror jag att Washington faktiskt får stryk kvarten och då blir både Nylander och Bäckström klara för VM. Dock tror jag bara att han som är sistnämnd kommer ansluta till laget. Nylander har väl inte presterat någon bra säsong, men skulle ändå vara en av de bättre i truppen, plus att han tillför massvis med rutin och kan bli en ledargestalt. Ska bli kul att följa VM iaf!



Stay black!

/ J



Ännu en helg..

Då var ännu en helg över och tänkte väl sammanfatta den i lite korta drag.

Fredagen
började iaf med lite förfest at my place. Det blev jag, Alle, Dawa, Jocke, Gabbi och Sandra. Efter massvis med musik och lite öl, så grejade vi skjuts in till stan. Kan bara tillägga att Alle drack en 70is själv innan krogen. Dukat för urspårning, men han höll sig i skinnet faktiskt. Kom in vid lite efter 22.00, men inte speciellt mycket folk faktiskt. Maskinen började inte lira förens efter 00.15 och då hade man hunnit blivit ganska full. Ska jag vara helt ärlig så kommer jag ihåg två låtar, sen är det helt bäcksvart. Kan tillägga igen att Alle inte såg en sekund av dem, utan fastnade vid jack-bordet. Han fick ändå utdelning, då han vann runt 2000kr. Blev taxi hem tillslut. Lördagen vaknade jag rätt sliten och fick ett samtal av Alle att jag skulle göra han sällskap till Västerfärnebo och lämna hans bil. Vi åkte dit och det kändes som om man suttit i en bil i flera timmar. Droppade hans bil där och lånaden en blå Opel Corsa årsmodell 88. Skämdes rätt rejält när vi gled genom Sura sen. Alles hund är tydligen allergisk mot hundmat(?) så vi fick åka på jakt efter sötpotatis. Åkte både till Willys och Konsum, men fanns inte där. Så vi blev tvungna att åka till Hallsta för att köpa sötpotatis och vi svängde förbi Gabbi och tillagade mat till Milton. Fick ett mess av Jocke runt 19.00 "Kan du fixa butt? Ölsugen fan!". Så vi fixade öl och begav oss hem till mig för förfest, sen begav vi oss hem till Limpan som hade styrt upp med fest. Skönt för en gångs skulle att kunna vara på hemmaplan och slippa göra av med 1500kr. Gick hem dit vid 22.30 och var jävligt mycket folk. Kul och träffa alla gamla hockeymänniskor man inte festat med på bra länge. Var helt okej, men personligen var jag nolltaggad. Jag och Alle fettade i oss fyllemat vid 01.30. Utbudet var inte det bästa så det blev potatissallad, mariekex, philadelpia och ost. Vid 02.00 bestämde vi oss för att dra tillbaka och kika läget. Hann bara vara där i 20 min när vi kastade in handduken.



Var inte ens sliten när jag vakna idag. Joinade Alle på en dogwalk, sen drog vi till Rondellen och käkade tacos. Just nu ligger Alle & Milton och sover på soffan och jag sitter här och skriver. Alle var nyss på toa, då vi upptäckte att det ej fanns toapapper så där kom kaffefilter väl till användning. Nu ska jag kika ett nytt avsnitt av Lost.







Big up!

/ J


Fest?

Limpan har tydligen fest, så chansen är stor att vi hamnar där.



Bjuder på en gammal partybild!

/ J

Maskinen!

Ja, då var det äntligen Fredag och ännu ett steg närmare uppsägningen. Ett svar som verkligen drar ut på tiden, men är pretty sure att jag är en av dem drabbade. Löpvändan blev en korate vända av vad sonm löpts under veckan. Känner nu att vaderna är hårda som betong, så tog bara en lätt vända på ca 20 min. Funderar på om jag ska ut på en vända idag med, men känns rätt meningslöst när man ändå en timme efteråt sitter med en bärs i handen. Ikväll blir det alltså Maskinen Silk. Var ju tänkt att dem skulle lirat förra helgen, men Herbert hade halsfluss som hindrade han från att uppträda. Läste igår på hans Facebook att dem är i London och spelar in musik med någon artist där. Så det skulle bara fattas att dem missar, eller att flyget ställs in, men det bör inte hända. Igår på kvällen var det faktiskt hockey på tv för ovanlighetens skulle. Sverige - Tjeckien i en liten cup innan VM. Tyvär blev det förlust med 1-2, men en som verkligen visade framfötternana var Stefan Liv. Formen verkar sitta i sen finalerna och Honken lär få det svårt. Frågan är ju om Bengan flyger in någon målvakt från NHL till VM. Vad jag kommer på nu så är väl Hedberg och Ersberg ej med i slutspelet, rätta mig om jag har fel. Icko?

Hittade en rätt fet blogg igår, där det släpps rätt mycket musik helt for free. Hittade lite material från Organismen. Han förklarade att DJ Large var den bästa personen han ever jobbat med. Till albumet som släpps nu så fick dem så mycket material, att alla spår inte fick plats, så istället för att bara ha det liggandes och att det blir bortglömt så skrev han att han lika gärna kan släppa det som en liten teaser till plattan. Hittade även en låt med Freddie Cruger feat. Adl - Running from love. Låten är egentligen från 2006, men det stod att låten har kommit förbi alla kritiker rätt obemärkt, men en skön låt - med två erfarna personer:





Ni som har hört talas om Far och Son, vet att gruppen består av Frej Larsson och Simon Gärdenfors. Som musiker är Gärdenfors även aktiv som rappare och den ena halvan av hiphop-duon Las Palmas (den andra halvan är seriekollegan Calle Thörn). Flera demos har släppts och det "officiella" debutalbumet släpptes 2006. Idag är Las Palmas lagt på is. Frej är en av medlemmarna i Slagsmålsklubben. Senaste plattan dem släppte var Boss For Leader, som kom ut 2007. Far och Son släppte sin debutsingel för typ innan jul och den heter "Panik" och fick en rätt hyllad musikvideo. Dem uppträdde i musikprogrammet Garage i SVT och körde då låten "Tjeckoslovakien". Låten har inte fått någon musikvideo än, men finns en inspelning då dem kör låten mitt bland folk vid "tuben" i Oslo. Rätt cool video, så check it:





Nu väntar frukost!

Trevlig helg!

/ J

Trött?


Jag skulle gärna vilja skriva "trött" med Comic Sans 72 size. Det är så jävligt att ögonen håller på att slå ihop nu, men det är väl bara att bita ihop? Ska bli kul och se hur den här arbetsdagen slutar. Direkt när jag kommer hem ska jag iaf ta en duktig powernap.

Löpvändan igår gick faktiskt sämre än förväntat. Körde samma slinga som jag gjrode i Onsdags, men efter skogspartiet var jag tvungen att hämta andan. Kanske har man fått för mycket luft under vingarna och tror man är en Kenyan som löpt 4 mil till och från skolan varje dag. Känns rätt ovärt att ens löpa dem här milen just den här veckan, då det blir MaskinenFredag. Har för mig att "Lillen" sa för typ 2-3 år sen att varje fylla man tar, så försvinner 3 veckors träning. Då försvann det alltså 6 veckors träning förra helgen. Eller försvann och försvann - den träningen fanns inte. Då kan man nästan säga att under vistelsen till Sälen försvann 1års träning. Skönt och hålla igång i vilket fall!

Efter träningen la jag all fokus på att finna lite nytt på musikfronten. Kan säga att jag hittade rätt mycket bra och det spås verkligen en bra vår för just musik. Just Promoe, som jag är ett big fan av, släpper sin skiva nu den 29 April om jag inte minns fel. Hans andra singel "Svennebanan" har börjat florerat lite på p3 och videon till singeln släpptes igår. Själva låten tycker jag att driver jävligt mycket med en rätt vanlig "Svensson". Typ om hur svenskar åker på charter, kryssningar m.m. Det man är van vid är att det ska vara ett ruggigt beat med en skön rytm, men här är det Filthy som proddat ett lite mer techno-beat, vilket ej är vanligt med Promoe. Går man in på Looptrooprockers.com och in i gästboken, är det mycket folk som just klagat på beatet, plus att Promoe försöker få till en kommersiell hit som ska slå i sommar. Här är ett litet utdrag från ett av hans svar till ett fan:

hej johan,
tack för dina tankar. först o främst ska jag säga att jag uppskattar att få kritik som inte är positiv också när den har lite tanke bakom.

med det sagt måste jag dock säga till dig och alla andra som kanske tror att svennebanan (eller vilken annan låt som helst som jag eller looptroop har gjort) är gjord med tanken att få en kommersiell hit - vi har aldrig någonsin jobbat på det sättet! när jag går in i studion tänker jag att nu ska jag ha jävligt kul, eller nu ska jag säga något som känns jävligt viktigt för mig. i svennebanans fall var det mest för att ha jävligt kul, även om det finns en seriös nivå i den också.


Personligen tycker jag att texten är grym och beatet börjar väl sätta sig lite. Den kommer självklart spelas x-antal ggr i sommar! En annan artist som inte blivit lika hypad är Organism 12. Enligt mig är han en av dem svenska som verkligen har flow i sitt uförande. Han har släppt lite mixtapes(senast 2009, innan dess 2007), men plattan som kommer nu, "Om gud vill... och vädret tillåter", kommer nog bli hans lite större genombrott. Han är en respekterad artist som gjort mycket gästsinhopp till sveriges hiphopelit. En av de låtar som satt sig på min hjärna är "På din grinn". Beatet från den låten är helt taget från Superscis låt "On the grind", som verkligen är en av mina favoritlåtar. På refrängen gästar Chords. Första singeln från den plattan släpptes igår och heter "Den vita kaninen" och det är Dj Large som proddat. Han kör en liten Timbuktu och trostar allt med IPRED och släppte låten och videon helt gratis på Piratebay.org. Just beatet till låten satte sig direkt på min hjärna och jag ljuger inte när jag säger att jag repeatade låten typ 50 ggr igår. Organismen ska även gästa en av låtarna på Promoes nya platta. Här kommer iaf videon till hans nya singel "Den vita kaninen".



Lämna gärna lite respons om vad ni tycker om låten!

Idag ska jag hem till gammelfarmor och flytta möbler, sen troligtvis ut på fjärde vändan.

Big up!

/ J

GSH2!

Ännu en dag närmare helg.

Igår efter jobbet meckade jag i ordning magt, sen taggade jag för ännu en fet löpvända. Försökte få med mig Jocke igen, men fick till svar "Har du ett knä att låna ut så". Så fick ge mig ut själv på en vända. Morsan sa förut att förstå om jag skulle ramla i skogen på andra sidan 66an och tytp bryta benet eller nå. Kul scenario:  Har kommit halva skogsvägen och råkar snubbla på en sten och landar och benet går dirr av. Vad gör man då? Känns rätt befängt att lägga sig och skrika på hjälp, för inte direkt en trafikerad väg genom skogen direkt. Enda utvägen lär väl bli att gå hem på ett ben, eller värker det för mycket får man krypa hem på något bra sätt. Det mest coola sättet vore om man hittade lite pinnar och kirrade ihop ett par kryckor som man kunde ta sig hem med. Bästa vore nog att säga till någon närstående person att man tar just den vägen, för har man inte dykt upp till jobbet dagen efter, förstår nog någon att man ligger och tycker synd om sig själv i skogen. Nu var det så att jag halkade inte och bröt benet igår, utan kom hel hem. Gjorde en liten förändring när jag istället löpte höger mot golfbanan efter jag korsat 66an (alltså tagit mig under tunneln, som leder mig "över 66an"). Där vidare mot stallet, sen vänster, sen in på Östergatan. Sprang förbi Raffes hus och såg att han stod ute och grävde med sin son: "Raffe, behöver du hjälp?". Sen löpte jag vidare. Fick till min förvåning läsa följande på HallstaHK.se sen:

"14 april 2009 21:55 av rauge

sommarträning
från och med nästa tisdag så kommer det att vara frivillig träning kl 19,00 nere på ekängen.
så för dom som vill jogga lite innan vi dra igång på riktigt är det bara att komma ner. jeppe det såg riktigt spänstigt ut när du joggade förbi, tycker vi alla ger jeppe en applåd för att han springer till och från solariet ( varför åker du inte bil?)
"

Lite väl hårda ord att man löper till och från solariet, när man löper rätt långt och seriöst mot alla andra. Nja, dags och visa dirr vem som har ett löpsteg inom sig. Det där med bilen kan jag faktiskt ta med lite ironi, för kommer iaf få höra det ett bra tag.

Efter löpningen igår började jag kolla på en film jag hittade: Green Street Hooligans 2. Blev övertaggad direkt och ville börja se, men gick in och läste lite recensioner och den hade ju inte fått 10/10 direkt, utan mer 2/10. Kan säga att ni inte ens behöver tänka tanken på att ladda hem den, då det inte är någon värdig uppföljare till den första filmen. Handlar iaf om en av killarna som är med från första filmen, han som är flygkapten. Han och två polare sitter på ett fängelse och efter ett upplopp blir dem flyttade till ett annat fängelse. Med flytten vill dem att det ska bli lugnt, men det kan dem glömma då Millwall-fansen från första filmen redan sitter inne där. Det mesta handlar om slagsmål och filmen är så sjukt patetisk, då vakterna agerar som om dem skas bryta ett bråk mellan två barn när dem drabbar samman. Vakter som är korrumperade och öppnar dörrar åt folk som vill spöa folk i isoleringen. Det slutar iaf med att West Ham möter Millwall på en fotbollsmatch, alltså fansen, om vilka som ska bli frisläppta(som jag fattade det). Fotboll kan jag inte säga att det är, då dem mer slåss, medans alla vakter och fänglesedirektören sitter och kollar på - för overkligt! nej, filmen är inget att rekomendera.





Stay black!

/ J

Igång..

Då var man "äntligen" igång med livet efter lite påskfirande. Sov faktiskt runt 11h vilket var välbehövligt efter helgens bravader. Drog hem till morsan och dem och käkade när jag vaknade igår. Det känns så sjukt omotiverande att sätta sig en cykel och cykla 3km, när man istället bara kan sätta sig bakom ratten och köra den sträckan istället. Kanske låter patetiskt, men nu börjar det fan ta på psyket att inte kunna köra bil. Nog för att en månad snart gått(på Lördag), men att vänta ytterligare två månader kommer bli rätt drygt fan. Samma sak när man är tvungen att gå och handla, vilket jag blev tvungen att göra igår. Tänk bara om man hade haft prövotiden kvar och typ cashat 10-30.000 för ett körkort - då hade jag inte sett ljuset i tunneln kan jag säga.      Så sensmoralen i det hela blir att inte bli av med körkortet innan prövotiden gått ut.

Efter det drog Jocke och jag ut och löpte. För lite omväxlings skulle försökte vi passa asfalten och fokusera mer på stigarna i schkugen. Ni som fattar, så började vi från mig typ och löpte bort till Maskingatan och därfifrån under tunneln vid 66an. Där går det en stig som är lite kuperande och tror det är en bit av Bruksleden. Löpte iaf där och tillslut kommer man ut vid vägen till Hundbruksklubben, eller exakt vid green, vid hål 11. Där vidare förbi Nytorp, sen förbi Jocke, men där fortsatte jag förbi Badhuset, Stenhuset, Brandstationen, Dalabacken upp, sen hela Östergatan hem. När jag började skymta mitt hus, kändes det om om benen skulle ge vika. När jag hade hämtat andan hemma, så kändes det som att jag bara ville ut och fortsätta kriga. Måste vart speedad på något, för kan inte vara normalt av att känna så, iaf inte för mig. Känns bra att komma lite förberedd tills vi börjar träna, så man kan glassa lite på spåret, för jag kan sätta cash på att det inte är någon annan som börjat rört på sig efter Sälen. Ett par nya skor nu, så är konditionen snart i hamn.

Tycker alla ska lägga en tanke åt min vän Joakim Kalen som gör sin första dag på ICA idag. Grabben som vart arbetslös i drygt ett år innan och typ gått upp 16.00 och gått och lagt sig runt 07.00 på morgonen. Han skulle upp 05.45 idag och jag fick ett mess av han runt 00.50: "Sitter och äter nu liksom". Haha, undrar hur den här veckan kommer sluta för han.

Nu ska jag få lite gjort!

/ J


Jobbångest..

Fyra dagar har liksom sprungit iväg och känns inte som man uträttat ett skit faktiskt.

Igår vaknade jag lite halvsliten och fick ett samtal direkt från mor som undrade om farsan skulle komma och hämta min bil. Han kom och vi åkte hem till dem och började fixa lite. Stod fan i fyra timmar och bytte däck, dammsög, torkade lister och tvättade biljäveln. Nu får man lite ångest och vill genast gärna ha kvar den istället för att sälja den, så jag får se hur fan jag gör! Ska inte se alltför ljust på det, får ju ändå vänta tills i mitten av Juni innan jag ens får sätta mig bakom ratten liksom =) Efter det kom Jocke över och vi började fundera vad fan vi skulle göra. Vi drog iaf hem till Matte vid typ 17.00 och när vi väl kom dit satt han vid datorn och drack groggar liksom. Grabben var inte ens i närheten av att vara nykter! Han började tjata om att vi skulle festa, men hade fått sån sjuk ångest av att vakna en Måndag och vara bakfull liksom. Jocke och jag gick hem iaf och han passade på att köpa en fet pizza som han tog med hem till mig. Tiden bara rann iväg och vi velade vad fan vi skulle göra, men tilllslut satt vi klistrade framför "Sanningens ögonblick". Han taggade hem efter det och jag gick mot förmodan och la mig(!). Rätt skönt att få lite sömn, när man ändå var ledig i fyra dagar. Så vad jag ska göra nu är faktiskt ett mysterium, vore skönt att ut och röra på sig, för smal är man långt ifrån nu.

Ska ge del av så fet musik jag hittat!

1.Willy Northpole feat. Bobby Ray - Hood Dreamer
2.Far och Son - Tjockoslovakien
3.Carlito - Säg Pass
4.J-son feat. Adam Tensta&Lazee - Pretty boy
5.Dison the dice - Do it
6.Medina feat. Allyawan - En Liten Hiphop låt
7.Fröken B feat. TayTay&Shazaam - Jag e så Tung
8.J-son - Get wid it
9.Industrin med grega-Enkel man

Take care!

/ J


Sumering!

Jaha, åter en helg gått och tänkte försöka sammanfatta den rätt kort.

Fredagen satt jag, Jocke och Dawa och förkrökade hos mig, sen gick vi hem till Alle sen vidare till stan. Jag var så klyftig att jag kom på att jag hade glömt passet precis när vi skulle in på krogen. Så åkte hem och lyckades kirra skjuts in till stan igen, så blev bara 45min sen. När jag kom in vid 00.30 träffade jag på Alle som hade fastnat vid Blackjack bordet, så sköt bort ungefär 600kr på det. Fylle käk och lyckades köpta runt 16 cheesburgare av någon konstig anledning. Taxi hem! Vaknade igår rätt sliten, men drog ner till bolaget direkt med Höna. I och med att det så fräscht väder blev det balkonghäng i cirkus 5h och första bärsen slank ner vid 13.30. Kvällen spenderades på Konrad, har haft roligare. Slutade med efterfest hos Tobbe, där Jocke hade trubadurafton. Garvade duktigt!


Så vad händer idag då?


Stay black!

/ J

Inställt?

Gick in på Facebook och bara kikade lite. För ett tag sen la jag till Herbert Munkhammar som vän där. Hela veckan har jag läst att han haft halsfluss och vart riktigt sjuk och har alltid tänkt på att dem kanske ställer in ikväll. Sen hette han nu "Sorry Västerås - Maskinen inställt ikväll på Silk. Förhoppningsvis blir nytt datum 17/4 igen". Bara bita i det sura äpplet och inse att de iaf kommer för ett nytt försök, vilket är stort. Var riktigt taggad och hade börjat lyssna på en inspelad spelning dem gjorde på Debaser förra året - men helt förgäves!

Gårdagen blev inte så mycket. Tog en löptur hem till morsan och dem igen och käkade lite, sen vände jag hemåt igen. Känner att man börjar få lite flås nu, mot i Måndags. Efter det kom Jocke över och vi började surra om vad vi skulle göra. Började iaf kolla på hockey, där sista omgången i kvalet till Elitserien skulle avgöras. Alla dem tre matcherna var helt betydelselösa, så var sjukt tråkiga matcher. Linus Klasen gjorde ett riktigt grymt mål iaf. Tog varsin öl och tillslut taggade Jocke in till stan och jag gick hem till Hellbom för att kika hur han bodde. Var bara där i 20min och när jag kom hem började jag kika på en rulle - "Forgetting Sarah Marshall". Rätt skön, men ska passa recesionerna efter lite klagomål. Så nu ska jag hem till morsan och farsan på påskmiddag, sen blir det väl hem för att planera kvällen - om det nu blir någon!

Ska iaf säga att Örebro tog steget upp till Allsvenskan. Dem lyckades vinna mot Huddinge med 5-3, samtidigt som Tingsryd förlorade överraskat mot Asplöven med 3-2(!). Grattis, efter många års frånvaro!

Ps. Bara inse - VIK ska inte kvala till Elitserien, sist två år i rad säger det mesta!



Trevlig kväll!

/ J

SM-guld & Timbuktu!

Då var det äntligen sista dagen på arbetsveckan och blir ju inte bättre av att man är så sjukt trött. Igår när jag kom hem från jobbet så började jag kolla på Wallander "Firewall". Som jag fattat innan så gjorde dem typ 6-7 nya Wallander-filmer, fast med svenska skådespelare. I denna film var det mycket engelskt folk, fast allting utspelade sig i Ystad. Är det någon som vet vad den nya Wallander-filmen heter som nyligen gick på bio? Skitsamma, började iaf kolla på den. Handlade om ett brutalt dråpförsök, som sedan blev mord då personen avled. Brottet begicks av två unga tjejer och det förbryllade polisen lite. När sedan den skyldiga rymmer och senare hittas mördad, blir det lite mer klurigt. De listar tillslut ut att dråpförsöket var en hämnd på en tidigare incident. Känner nu när jag skriver att jag måste vara den sämsta filnmkritikern ever, så lika bra jag skiter i det här. Filmen var helt okej enligt mitt tycke iaf. Efter det begav jag mig ut på en löptur hem till morsan&farsan. Så kasst att löpa utan musik, så man blir sjukt omotiverad. Liksom musiken blir man så sjukt taggad till. Vet hur det är när man ska ut och värma innan en match och det spelas riktigt fet och bra musik, då blir det som tändvätska. Den här säsongen, som var i Hallsta, var det mest rock på skit låg nivå och då blir jag mest bara grinig. Fatta typ en fet gammal låt med typ Timbuktu eller någon annan svensk rapstar - låter som ett drömscenario!
Tänkte styra upp till nästa sässe, att jag ska kirra musiken till uppvärmningen. Dem som speakra var Matte&Häggis och dem hade oftast bra musik under matcherna. Kanske borde lägga mer fokus på spelet under matchen, istället för att digga till musiken. Äh vafan, div3! På hemvägen sprang jag med Zelda hem, vilket gick jävligt bra faktiskt. Efter det var det då dags för Sm-final nr 5. Färjestad hade nu chansen att kunna fira guldet på egen hemmaplan inför 8250 pers, vilket måste vara underbart. FBK tog verkligen tag i matchen direkt och fick in 2-0 och då kändes matchen lite avgjord, men en snabb reducering till 2-1 gjorde att matchen fick karaktär igen. Spelmässigt var FBK bättre genom hela matchen och det var självklart Stefan Liv som räddade kvar HV med riktigt jävla räddningar, som man nästan undrade hur fan han gjorde. Gustavsson gjorde några konstiga ingripanden, men räddade FBK på slutet när de låg under press. Något jag tänkte på igår var att hur kan kan Kåberg ens få spela? Hann tillför fan ingenting. För några år sedan var han och Ledin världens retstickor, men nuförtiden gör hans fan inte ett skit - inte ens en utvisning för bråk! Dags att inse att han inte är någon hockeyspelare. Måste iaf vart skönt för Jörgen Jönsson att avsluta karrirären med ett SM-guld på hemmaplan - what a feeling!



Hittat så sjukt mycket bra musik, så jag undrar om jag ens hinner lyssna på allt, men någon jag fastnat för är fan Timbuktus liveframträdanden med Damn!. Nostalgi på hög nivå...

/ J

En ganska fin helg väntar..

Tänk att man kan tänka att det idag egentligen kan vara Torsdag, i och med att det är en helgdag på Fredag. Känns sjukt skönt att inse att man får sova ut Fredag, Lördag, Söndag och även MÅNDAG(!). Förstå känslan av att vakna 05.20 av ren vana och bara inse att man kan sova vidare. Visst låter det underbart? Det tycker verkligen jag. Hoppas verkligen att det är sjukt dåligt väder på Måndag, så man bara kan ligga i sängen och mosa fritt med filmer. Var ute och gick en skön walk med Jocke igår. Vi gick typ i 50min och han nog prata igenom livet typ 2-3 ggr. i Måndags satt jag och Jocke och snackade lite om vad som skulle hända i helgen, J:"Ärligt, blir fan nykter i helgen!". Sen innan walken igår satt vi och tog en java på min balkong och då kom vi direkt in på vad skönt det är att sitta typ i solen och surra med några bärs. Direkt sa jag att det skulle bli grymt väder på Fredag och då var det givet att det skulle bli en "balkongfylla" innan Maskinen, som då lirar i Västerås på Fredag. Hade tänkt att jag skulle lägga all fokus på konditionsträningen ett tag framöver nu, men kan bara inte missa dem när dem faktiskt är här för andra gången.

Hockeyn igår blev en rätt rolig tillställning. Dem två första perioderna dominerade verkligen HV71 enligt mitt tycke. När HV gjorde 0-2 trodde jag att det skulle vara avgjort, men en snabb reducering gjorde att Färjestad fick liv i matchen. Liw fick även rädda HV x-antal gånger och gjorde sin bästa match för säsongen. Däremot hans kollega Gustavsson, som alltid för så jävla mycket beröm, gjorde ingen övertygande insats. Ja, nu kanske alla tycker att jag är jealous, men så är inte fallet. Personligen tycker jag att han han släpper för mycket returer, som kommer ut helt okontrollerat och ibland räddar han med överkroppen på världens knepigaste sätt, så man undrar vad han gör. Straffen som han räddade lät på han själv som att det var hans förtjänst. Grejen var att Voutilainen(stavning?) tappade pucken precis när han skulle dra över pucken på backhanden och hade han fått över den där hade Gustavsson inte haft en chans, då han var beredd på att det skulle komma ett sjukt hårt handledsskott i plockhandskrysset. Ska bli kul och se hur matchen tar kraft idag och vilket lag som tar tag i taktpinnen.

 


Maskinen Fredag iaf!

/ J

Börjar bli sig "lik" igen..

Känns som att man börjar komma i rätt mode igen. Gårdagen tillbringades mest i sängen, men gav mig även ut på en löptur. Ja, ni hörde rätt. Blev kanske 3km, men gick 1/3 då hjärtat slog frivolter under några minuter. Lika bra att försöka bygga upp det lilla till kondition man hade innan, för kan inte vara så länge kvar tills vi kör igång med sommarträning. Jag väntar fortfaande på ett beslut om vilken division det är tänkt att vi ska lira i till säsongen 09/10. Förstår inte vad det är som dröjer så länge. Folk som är lite "högre" inom Hallsta HK, borde ju läsa allt som skrivs i gästboken och borde ju kunna gå ut med ett utlåtande. Ska jag vara helt ärlig hade det vart roligt och pröva vad man hade kunnat åstadkomma i ett högre sammanhang, men ändå så lutar det lite åt att jag lägger mer energi på domarkarriären. Ska bli kul och se hur det slutar!

Blev en helg del hockey för min del igår. Kollade först på AIK - SSK på tv och följde samtidigt hur det gick i dem andra matcherna i kvalet till Elitserien, sen även kvalet till HockeyAllvenskan. AIK var tvungna att vinna, men lyckades inte med den bedriften och i och med det så är SSK och Rögle klara för spel i Elitserien säsongen 09/10. För Örebros del hade dem världens chans att vara klar för spel i kommande års Allsvenskan vid vinst över Tingsryd. Att kunna åka till Dackehallen, med 3400 besökare, och hämta poäng är oerhört svårt. Tyvär så förlorade Örebro med 3-2 och måste i sista matchen vinna över Huddinge, samtidigt som Tingsryd har för stryk, eller vinner, fast då måste Örebro vinna med mer mål än vad Tingsryd förmodligen vinner med. Uppgjort för nervosistet!

Idag ska jag ut och plåga mig i spåret igen!

/ J


SLITEN?!

Då var man hemma efter en helgs krökande och ordet SLITEN kan nog sumera helgen rätt bra.

Själva resan var helt okej. Vi samlades i Torsdags i Sura för att samåka till Sälen. Bilarna blev jag, Matte, Tobbe och Jojo i Tobbes bil. I andra bilen var det Raffe, Sivho och Häggis i Sivhos bil. Tredje bilen blev Ludde, Elle och Koffe i Luddes bil. Fjärde var Lindbergs bil med han, Marko och Rydberg och i sista bilen var det Kaj och Persson. Schila och Jocke åkte upp senare på kvällen. Jag och Matte började direkt och i Ludvika hade vi fått i oss 5st öl och en flarra flaggpunch. Tror vi åkte på ca 4h med stopp och när vi väl kom fram var man väl rätt så full. Hade två strugor och i ena blev det "dem yngre" och i andra "de äldre". Självklart var jag sist in i stugan och fick självklart sova på soffan. Vi samlades alla och delade ut tröjorna. Var inte lika hårda sågningar i år, men på min stod det iaf  "Anders Borg kör i 134km/h". Personligen tyckte jag Luddes tröja med texten "Houkko och jag" var bäst. Vi hamnade på HC tillslut och minns inte något alls från kvällen. Lyckades även med bedriften att festa bort mobilen, men är rätt säker på att den befinner sig hos polisen i Sälen. Dagen efter blev det skidor för de flesta, utom jag, Elle, Matte och Jompe. Blev afterski, men innan dess åkte Matte skidor i bara shorts vilket drog till sig blickar. Afterskin ska vi inte ens prata om då den var helt värdelös. Blev en vända till på HC, men var bara jag, Häggis, Matte, Elle och Jompe. På hemvägen lyckades vi bli utlängda från taxin mitt ut i skogen, då Matte påstod att Pippi Långstrump hade bullfitta. Hahahahaha fan va vi skratta åt den incidenten dagen efter. Lördagen var det sjukt dålig stämning, då säkert 40% av alla var nyktra för dem skulle köra dagen efter. Jag började inte dricka förens 16.00 då jag mådde så sjukt dåligt. Änu en vända på krogen, men vi prövade först Högis, men Matte blev utslängd efter att han drack Mintuu i pianobaren som han hade tagit med hemifrån, så han och jag begav oss till HC och kollade på Kapten Röd och Governor Andy. Blev en ordentlig efterfest i vår stuga och var så sjukt full, att när jag vaknade dagen efter var jag fortfarande sjukt full. Orkar inte skriva allt som inträffade, men hade grymt kul. 6000kr fattigare är jag iaf!

/ J


Judgement day!

Jaha, då var det då äntligen den 2 April - dagen då bilarna rullar upp till Sälen. Sitter faktiskt på jobbet nu, vilket känns lite vemodigt, men skönt ändå faktiskt.  Fick lite panik igår och började packa väskan lite sent, så hur man kommer se ut på varje krogvända ska bli kul att se. Tror vi blev 19 pers som åker och runt 4-5 bilar, en åker senare ikväll. Har checkat in vädret och det ska tydligen bli grymt väder hela helgen faktiskt! Tur att man inte åker något då!

Var i extas igår när jag insåg att dem visade hockey på tv igår. Var taggad som fan, sen när jag slår på tv:n - inge hockey på tv? kanal 9?! Varför inte visa matchen på kanal 5 som alla jävla vinnare har?! Med lite tur så fick jag reda på att man kunde kolla på matchen live via deras webb-tv. Då tror man ju att det ska funka klockrent, men vid varje närkamp så fastnade bilden och det var bara att starta om. Tillslut klarade jag inte av att kolla vidare, så började följa kvalet till div1e istället.

Det handlade om målskillnad mellan Munkfors och Boro/Vetlanda igår. Boro vann igår med 0-4 mot Grums och Munkfors fick stryk med 3-1 mot Sunne. Dem hamnade på samma poäng, men samma målskillnad, men Munkfors tog andra platsen i serien pga inbördesmöte, eller gjorda mål? Skitsamma, vi tog en plats till div2 för andra året i rad, vilket är en grym sensation. Hur det blir till nästa säsong är ovisst, men hade vart kul och prövat att spela lite högre upp under sin hockeykarriär, innan den snart tar slut. Det handlar förstås om mycket mer pengar för en högre division och sen är ju bara föreningen 1år gammal. Ska bli kul och höra hur dem resonerar iaf!

HV71 vann iaf första matchen mot Färjestad helt rättvist med 4-1.

Åkte med min syster igår när hon övningskörde. Blev ingen lång vända, då hon bara backade ner för uppfarten och malligt körde framåt ca 3m, men när hon väl skulle hoppa ut så glömde hon lägga i friläge och bilen hoppade ungefär 3m framåt. Hon påstår att hon ska ha tagot körkort innan den 28 Aug - ALDRIG!


Kanske kommer en liten resumé av helgen på Söndag, beroende på hur bra jag mår.

Big up!

/ J


Sjuk, men snart Sälen!

Blev hemma idag från jobbet idag igen, då jag inte mår bättre. Tänkte försöka jobba imorgon om jag mår bättre tills dess.

Gjorde NADA igår faktiskt, då det mest blev sängen och en hel del tv och film.

Torsdag är det då äntligen dags för den årliga Sälen-resan. Har åkt med HK ett år tidigare och det var förra året. Ett år som dem personligen tyckte var ett misslyckat år, då det knappt var nå snö, sen dåligt med drag överhuvudtaget. Så jävla dåligt var det inte, gick ju helt klart att festa. Jag hade väl ingen lyckad helg då. Första kvällen kom jag inte ens ut(spriten?), andra kvällen trodde jag att jag hade supit bort körkortet och bankomatkortet. Tredje kvällen kom jag ut, men var så sjukt full, så vaknade i en stuga jag inte hade en aning om vems det var. Kom hem på morgonen då och då hade dme hunnit städa stugan och till och med packat mina grejer, då vi skulle åka nör jag kom. Då åkte vi buss, så alla kunde i stort sett festa på Lördagen med. I år åker vi bilar, men det hindrar ju inte mig, för fick ett brev hem igår att jag blev av med mitt körkort i 3 månader från och med den 18 Mars.

Idag är det äntligen dags för final 1 mellan Färjestad och HV71.

/ J


RSS 2.0