Sjuk!

Spenderade drygt 20h i min säng igår. Rätt skönt faktiskt, men bli så jävla sjukt rastlös. Enda jag gick ut och gjorde, var ett gå en promenad med Zelda.

 

Hann iaf kolla på 5st filmer igår. Det blev Marley&jag, Death race, Killshot, Yesman och Behind enemy lines 3.
 
Marley&jag var väl en familj/komedi rulle, som gick och kolla på. Handlar om ett par som skaffar en hund som inte är som alla andra hundar. Han äter upp i stort sett allt i huset och är inte rumsren. Under tiden som hunden växer hinner dem skaffa tre barn, men hunden är lika olydig. Han är ändå som en familjemedlem, men tillslut så kastar han in handduken. Lite halv sorglig då man själv funderar hur det skulle bli om Zelda plötsligt skulle gå bort, då hon verkligen är som den sjätte familjemedlemen. Skådespelare var Jennifer Aniston och Owen Wilson.

Behind enemy lines 3 tänker jag inte ens skriva om, då det var bland det sämsta jag sett faktiskt.

Yesman var helt okej. Handlar om en kille som separerade med sin tjej tjej för tre år sedan, men vägrar att gå vidare. Han är aldrig med på någonting och har glidit ifrån sin bästa vän. Helt plötsligt går han i med i en grupp som lär sig att säga "ja" istället för "nej". Allting vänds helt upp och ner och han träffar en tjej, men hamnar direkt i strul med polisen som börjar tro att han är terrorist. Jim Carey har huvudrollen.

Killshot var inte heller någon bra film. Handlar om en kille som lever som lönnmördare. Han träffar på en kille, som har pressat en mäklare på pengar. Dem ska åka och pressa han på pengar, när det plötsligt dyker upp två vittnen, som hinner sticka och dem blir tvungna att ta up jakten på dem och mörda är det enda som gäller.

Death race handlar om ett framtida, laglöst New York, där det anordnas en populär racing-tävling årligen. Tungt beväpnade pansarfordon, med dömda straffångar som förare, kör runt på stadens gator i vansinnesfart. Vinnare blir den som lyckats döda flest av sina motståndare

Kollade även på hockey, där AIK slog Rögle med 3-1. VIK fick stryk mot SSK och Leksand vann över Växjö med 2-4. Kan bli rätt tufft, då det återstår tre omgånger och 9p att spela om.

Nu ska jag sova igen, kanske jobb imorgon!

/ J

Sälen!

Snart är det då dags för den efterlängtade resan till Sälen med laget. Var med förra året, dådet var min första säsong, men tydligen var det ett av dem sämre åren dem vart upp. Inte just därför jag var med, eller det är vad jag tror iaf, men vi åkte 3v senare än vad vi ska göra i år. Förra året var det knappt snö och det var sjukt varmt om dagarna. Afterskin var helt kass då med, vilket den säkert kommer vara i år, då vi ska bo i Hundfjället. Det är bara att göra det bästa av situationen och försök vara full 24/7 i tre dygn. Riktigt taggad iaf, skönt och komma bort och slippa all skit man har i sin vardag nu! På Torsdag kl 15.00 sticker vi!

Igår var en dag då jag inte gjorde någonting. Var taggad för att kolla på hockey på tv, men tydligen var det inte ens hockey på tv. Stack och käkade med Dawa vid 19.00, resten av tiden spenderade jag i min underbara säng, som jag verkligen byggt upp ett förhållande med nu.

Just nu ligger jag hemma, för mådde inge vidare imorse.  Tänkte snart bli fet, sen dra igenom två nya filmer.

Stay black homies!

/ J


Tuff helg!

Precis vaknat och insåg just att klockan inte är 12.44, utan den är 13.44. Så en timme närmare jobb och en timme närmare Sälen.

Gårdagen var helt okej. Efter att jag vakanade ur ur min djupa dvala, drog jag direkt hem till Icko. Kom dit till 14.20 och insåg att det bara var att "kliva på dem igen". Efter ett tag ramlade Räv, Raffe, Jojo och Danne in. Kollade på hockeyn, men orkar inte ens lägga ner energi på att skriva om det, då Frölunda floppade TOTALT. Drog hem och duschade innan, sen kom dem upp och hämtade mig, sen drog vi till Hallsta. Väl framme vid bowlingen, mötte man lite gamla faces som man inte sett på två veckor typ. Det första jag hörde när jag kom in var "Jeppe, ska du ha en jäger?" Hahah ni som läser och är lite pålästa, förstår att det var Micke "inga framtänder" Schilström som hade hittat baren. Alla satsade 40kr var och vinnaren av bästa serien vann pengarna. Jag blev indelad i lag med Raffe och just Schila. Satt och flaggade på förfesten att var grym på bowling, vilket jag är, men mitt spel stämde inte riktigt. Kom knappt över 100p på en serie och Lindberg som vann, hade 177p om jag inte minns fel. Efter en timmes bowling, var jag själv på min bana, då Schila snackade med alla och Raffe skyllde på en hockeyskada. Sämst på bowlingen var nog Jojo, som inte riktigt hittade nå klot för sina feta fingrar. Efter det var det dags för mat och fotboll. Då jag hatar att kolla på fotboll på tv, så la jag ner energi på spriten istället. Blev tillslut krogen, och det blev Jag, Björn, Ekan och Danne. BMB blev det, och man träffade några ansikten man kände igen. Kändes som jag drack typ 10st groggar där inne, plus att Björn köpte Tequila 3ggr, men blev aldrig sådär pissfull som man brukar vara. Efter ett tag slog det såklart till och ingen aning hur jag hämtade ut jackan. Gick och vinglade på stan helt själv och försökte hitta Danne. Blev att jag hittade han vid typ 04.00, sen tog vi en cab hem. Vaknade precis nu och har väl mått bättre, så jag undrar hur det kommer gå i Sälen, för det lär bli tuffare än såhär.....

/ J


Lagferre!

SItter och försöker tagga för att festa, men går fan inge vidare. Gårdagen var helt kass, aldrig haft så tråkigt faktiskt.
Ska hem till Icko nu och basta, sen iväg och bowla mellan 18-20, sen garanterat krogen.  Känns som att det kommer bli en tuff Lördag!

Ses i dimman!

/ J


Felon!

Äntligen Fredag! Det är en tuff helg som väntar mig. Idag har jag lovat Jocke att följa med till Eskilstuna och festa. Så tydligen fyller hans chick år, så jag gissar att det blir förferre där, sen vidare ut. Lär minst gå 1500kr. Sen imorgon ska vi ha en liten avslutning med laget, så då blir det bowling mellan 18-20, sedan mat och garanterat krogen efter det. Känns som om man prioriterar rätt fel helg, då vi nästa helg far till Sälen med laget Torsdag till Söndag. Antar att det lätt kommer gå 3000kr där uppe, men det kommer det vara värt. En resa som verkligen inte har några gränser, där alla spårar ur till max faktiskt.

Efter work igår så joinade jag Jocke grillen en gång till, sen efter det tog vi bolaget och kirrade det vi skulle ha till helgen. Åkte hem och fixade mat, sen iväg ut på min dagliga vända och drog och kollade hockey. Förstår inte varför jag ens löpte hem dit, då det var det sämsta match jag sett fan. Hur fan kan man bli så jävla dåliga? Frölunda har inte ens några backar. Hur kan man lägga så mycket ansvar på Erik Karlsson och Philip Larsen, som är två juniorer nästan? Till nästa säsong lär dem fundera på att stärka upp backsidan iaf. Matchen förlora dem iaf, när jag stack hade Davidsson precis gjort 1-4 i öppen kasse.  Honken verkar vara sjukt nervös och gör massa knepiga ingripanden, mot hans kollega Liw, som verkligen toppat formen. Kan avgöras redan på Lördag, då det behövs en vinst för att det ska bli en 7:e avgörande.

Hann även med att kolla på en film samtidigt som jag gjorde mat: Felon. Lätt den bästa filmen det här året och slår Slumdog lätt. Se till och tanka säger jag bara. Här kommer en liten teaser:

Wade Porter (Stephen Dorff) är en kärleksfull familjefar med lovande framtidsutsikter, som plötsligt förlorar allt när han av misstag dödar en inbrottstjuv i hemmet. Wade döms för dråp och får tillbringa de kommande tre åren i ett extremt tufft fängelse där samhällets regler har upphört att gälla. Wade tvingas dela cell med en ökänd massmördare (Val Kilmer), blir utsatt för brutal misshandel iscensatt av den sadistiske vaktchefen (Harold Perrineau) och inser att han står inför sitt livs strid. Han måste helt enkelt bli den tuffaste fången av dem alla om han ska överleva. För det som inte dödar dig gör dig bara starkare, i det här fängelset är det bara de starkaste som överlever...



Trevlig helg, ses i dimman!

/ J



VÅR?!

Det är inte ens i närheten av att våra vår nu. När jag gick upp imorse kastade jag en snabb blick på termometern som visade hela -12,5 grader. Folk börjar prata om att det snart är vår - hell no!

Efter promenaden hem från jobbet på en timme (pga Ricki.) så följde jag med Jocke till stan. Måste bara påpeka att Joakim "Stefan" Kalen måste vara en av dem sämre bilförarna efter farmor. Han har i princip aldrig kört i parkeringshuset i Punkt, men första gången blev förmodligen igår och det gick rätt bra ändå, förutom att han var nära att köra mot rött vid sista rödljuset innan Skrapan. Vi gick in i de flesta butiker, men Jocke klagade på allt, så vi tog en vända ut mot Hälla istället. Där hittade jag en rätt schyst tröja som jag köpte bara därför jag inte skulle få ångest av att jag bara åkte in till stan för att äta. Jocke agerade skyltdocka och prövade typ 11 par byxor, 3 skjortor (sjooortor som Jocke säger.) och lite till. Han hittade tillslut en fräsch outfit som han kirrade. Efter det unnade vi sos lite fetmat på Max. Tanken var att jag skulle hem och löpa innan hockeyn, men istället solade vi i stan på nå drop-in ställe som var rätt schyst.

När jag kom hem så var det ännu en kväll med hockey på tv,  Södertälje - Rögle visades på tv4sport. Rätt bra match som tillslut blev 2-3 till Rögle. VIK fick torsk mot Leksand med 2-3, samtidigt som Växjö chockade och besegrade AIK med hela 7-3. Resultaten gynnade Södertälje lite igår, fast dem tappade poäng. Nu vänder serien och man möter samma lag direkt i nästa match.

Idag blir det en löptur, sen semifinal mellan Frölunda - HV hos morsan & farsan.

/ J


Jonas Gustavsson!

Som vanligt så är Måndagar så jävla sega. Jobbet gick ganska fort, men sen att gå hem var ingen höjdare. Grejen är att går man med Ricki hem tar det minst 30min mot 15min som det brukar. Så igår var man hemma 15 istället för 14.05 som man brukar. Efter jobbet kollade jag klart på "Gran Torino". Filmen har tydligen gått på bio, men enligt mitt tyckte var den en av dem sämre filmerna som gjorts. Han är för gammal Clintan! Kommer en liten snabb recension:

Den gamle Walt Kowalski i "Gran Torino" har ett öknamn för alla i kvarteret: det är irländska arslen, snåla judar, satans polacker, fula mexare, degos, spagettis, gooks, blackies. Han förstår ingenting av världen, som inte längre har några värden. Vart tog allt vägen? Han avskyr med andra ord allt och alla, med två undantag: han gillar sin golden retriever och sin mossgröna Ford, en Gran Torino från 1972. Efter Koreakriget som sitter djupt i Walt Kowalski, har han i femtio år jobbat på just Fords fabriker i Detroit. Nu skall han sakta men säkert självdö genom att låta bitterheten fräta upp honom inifrån. Tidigt i filmen hostar han blod, vi anar redan då (lite tråkigt) varthän det barkar. Mirakulöst nog når en asiatisk tonårstjej, Sue, in under sköldarna och sakta men säkert kommer han ur sitt skal. Grannflickan Sue har en bror som heter Thao, ständigt plågad av ett ungdomsgäng i kvarteret. Walt kallar honom givetvis konsekvent för Toad (padda), men kan självklart inte stilla åse när han blir mobbad och slagen.



Efter det hakade jag på Tobbe och handlade. Inte lätt i dessa snötider att ta sig och handla. Fick även papprena igår från Länsstyrelsen. Man får förklara med egna ord om händelsen, plus hur mycket man behöver körkortet i jobbet och utanför jobbet. "Behöver verkligen bilen till jobbet, då jag har en lång nedförsbacke dit". Kommer låta bra när jag ska försöka få ner tiden jag ska bli av med det. Fixade mat och sen bytte jag om för en löptur för att kolla på Frölunda - HV71 hemma hos morsan. Känns att flåset börjar komma nu =) Löpte hem efter en period redan. På tal om hockey, så spelade FBK mot SAIK samtidigt. Jonas Gustavsson har nu hållt nollan TRE MATCHER I RAD efter gårdagens 0-6 vinst. Han har nu slagit Henke Lundqvist gamla rekord. Han ser så sjukt lugn ut i målet och det ska bli kul och se om Bengan plockar ut han till VM-truppen. Frölunda chockade liter och slog HV borta med 1-3. Följde matchen via nätet när jag kom hem och dem låg under med 1-0 efter två spelade perioder. I tredde klev Niklas Lasu direkt in i handlingen och vann en viktig puck bakom kassen, som resulterade i att Fredrik Pettersson gjorde 1-1. Han avjorde även med ett mäktigt handledsskott bakom Liw. 2-1 i matcher och fördel Frölunda, som nu har två raka hemma. Kan det bli Färjestad - Frölunda i en mäktig finalserie? Vore grymt!



Idag kan det bli stan emd Jocke och inhandla något nytt klädesplagg.

Big up!

/ J

Skapligt sängläge?

Vaknade runt kl 10.00 igår klarvaken efter ha sovit ungefär 6h. När man väl har en ledig helg och får sova precis hur länge man vill, varför kan man inte sova typ 12h och vakna pigg? Började tanka hem lite filmer och fick ner "Gran Torino", som Häggis tipsade mig om. Fastnade lite på Youtube och kollade tilllslut på klockan, då den redan hade bllvit 13.00. Satte mig på cykeln och trampade hem till morsan & farsan. Sjukt vad jag ångrar min incident på 66an i Onsdags. Vet en kille som åkte 46km/h för fort på en 90-väg och han blev av med sitt i 3mån och är garanterat ostraffad sen tidigare. Kan ju bara dra min egen slutsats att jag hamnar på 3mån jag med. Tänk April, Maj och Juni helt utan körkort liksom, kan det bli mycket sämre? Tänk början av sommaren utan körkort, nej men då kan ju Jeppe gå liksom. Gick nyss till jobbet med Adam, nu klagar jag inte, för det var faktiskt jävligt skönt, plus att man vaknar till liv mycket tidigare. På vägen hem från morsan igår tog jag som tur var inte ett tramptag med cykeln, då Zelda sprang som Usain Bolt hem.
 
La mig i sängen med datorn på magen och insåg att det var uppdukat för ännu 4-5 h i sängen, då dem visade Leksand - Växjö och efteråt Rögle - AIK. Sjukt att Leksand inte vunnit en match på dem första fyra matcherna. Dem har typ vunnit Allsvenskan tre år i rad nu, men när det kommer till kvalserien lyckas dem aldrig. Inte så konstigt när klacken sätter upp banderoller med texten "Kämpa som 4:e linan". Kan det vara så att alla bättre betalda spelare inte bjuder upp till normal kapacitet? Typ som Mathias Johansson, som inte hade ett rätt igår. Bellemares utvisning med 4min kvar är helt åt helvete och i det efterföljande pp:et så gjorde Växjö 2-3. Matchen efter vann Rögle med 5-1 helt rättvist. AIK hade för dåligt försvarsspel och det utnyttjade Rögle på bästa möjliga sätt. VIK chockade lite och spelade 3-3 mot Södertälje efter tre spelade perioder. I det efterföljande perioden gjorde SSK 4-3. Kollade på matchen via games online och efter 3min så stod det 2-0 och då tänkte jag direkt att det kommer rinna iväg. VIK ligger fortfarande på 3:e plats.

Efter det blev det lite sporten, sen Herren på täppan.

Hur tar man sig och handlar utan körkort? Flexlinjen? =)

Big up!

/ J


Helt värdelös helg!

Igår hade jag nog den mest tråkigaste Lördagen ever. Vaknade kl 10.00 helt pigg, men försökte somna om och det gick skit bra. Kom på att jag kvällen innan hade tankat hem nya avsnittet av LOST och Slumdog Millionaire. Kollade först på LOST som verkligen börjat fått fart nu. Nu har alla samlats på ön igen, fast när Jake, Kate, Hugo och Zayid kom till ön, är det inte typ år 2008-09, utan år 1977. Kan bli en rolig avslutning på denna säsong. Efter det började jag kolla på Slumdog. Visste innan att den fått fritt med priser och grymma recensioner. Enligt mig var det en av dem bättre filmerna
som jag kollat på dette år.

Handlar om två ungar som lever i slummen i Bombay, Indien. Efter en incident där deras mamma dödas, flyr dem och lever på flykt. Dem livnär sig på massa olika sätt. När dem sakta växer upp blir den ena brodern kriminell och den andra blir assistent på ett telebolag. Den sistnämnda ställer upp i Indiens "Vem vill bli miljonär" och vinner maxvinst, men anklagas för fusk.

Efter det började jag städa lägenheten rejält. Det är sjukt tråkigt, men när man väl gjort det känns det grymt bra. I och med körkortet så är det inte lätt att ta sig hem till morsa och dem, så fick kirra i ordning mat själv. Blev pasta currykyckling. Sjukt vad imponerad jag blev av mina matlagningsskills. Jocke kom över en sväng och luktade mer sprit en en av killarna på bänken nere vid bolaget. Det stod ågren inskrivet i pannan på han sen Fredagen. Han satt och zappade på dosan och insåg att det var hockey på tv, så självklart kikade på den. Blev en tråkig match, som Färjestad vann rätt enkelt. Säger bara Jonas Gustavsson som är Svergies bästa målvakt. Hållt nollan två semifinaler i rad liksom.
Efter det åkte vi iväg och hämtade lite kläder och tänkte börja tagga för fest. Kan bara tillägga att Frölunda vann andra semin mot HV71 med 3-1 så nu är det 1-1 i matcher - viktigt! Tror både jag och Jocke knappt var sugna på att festa, men vi kom överrens att vi skulle hem till Matte och festa iaf, ev utgång. Matte kom iaf och hämtade oss och vi hann åka två varv runt Sura, innan vi insåg själva att det bara var att lägga ner. Fick skjuts hem och intog dataposition i sängen. En timme senare ringer Jocke "Ska vi kriga film och köpa en Bussola med bea?". Hahahah garvade duktigt när han ringde och sa det. Vi gled ner till Släggan och köpte fetmat och hyrde en film. Dawa gled över och gav oss sällskap, men det visade sig att vi hyrde världens sämsta film. Jocke somnade efter 10min och sov typ en timme innan han drog hem. Precis när han drog, så slocknade jag. Sov nästan konstant hela filmen och vaknade någon gång av att Dawa garvade så grannarna vaknade. När han drog så trodde jag att jag skulle somna direkt, men blev sjukt pigg och blev datorn till 04.00 med sällskap av Jocke såklart.

Nu tänkte jag kika Valkyrie.

Big up!

/ J



Sömn!

Fan vad man uppskattar en helt ledig helg ifrån hockey dömning och massa annat. Det tar sjukt på kroppen att snitta 6h sömn varje dag. Att just få chansen att sova ut är fan något man uppskattar sjukt mycket.

Igår så blev det en rätt seg dag på jobbet. Vaknade upp och det enda jag tänkte var "ring och sjukanmäl dig". Den goda tanken att "har du jobbat 4 av 5 dagar, kan du fan jobba 5 av 5", plus så är det inte värt att förlora 900kr för att få sova ut.

           

Efter jobbet hakade jag på Häggis & Adam och lira hockeybockey med brandkåren. Ska jag vara helt ärlig så var jag nära på att få hjärtstillestånd minst 3ggr, för det var så sjukt jobbigt. Insåg att det var nog det jobbigaste träningspasset jag har haft på hela säsongen.  Kanske dags att inse att börja löpa och sommarträna i tid till nästa säsong? Efter det hakade jag på Jocke och solade. Hinner alltid lägga mig i solariet, men efter 3min ligger man i djup koma.

På kvällen kom vi inte riktigt överrens om vad vi skulle göra. Vid 20.00 kom vi på att vi skulle åka hem till Tobbe och ta några öl. Jockes farsan rattade ner oss snällt! Väl där blev jag noll taggad, så fick i mig två öl, medans Jocke svepte fritt. Vi spelade in en rätt rolig film, där Jocke sjunger med på en akustisk cover av Rihannas låt "Disturbia". Ska bara få ett godkänande, sen kommer den komma upp.

Vid 00.00 skulle dem röra på sig till något annat place, men jag valde att gå hem istället. Vid 06.00 ringer Jocke mig helt plötsligt. Dem har då vart på någon efterfest och krökat och när han ringer sitter han och Birre vid köksbordet hemma hos Jocke och pratar med hans morsa som precis ska gå till jobbet. Hahahaha garvade så jag grina.

                                


Idag tänkte jag dra hem till morsan & farsan och vara lite social och äta lunch. Kul och gå hem dit. Vad som händer ikväll har jag ingen aning om fan. Något förslag?

Snart dags för Sälen, börjar bli taggad fan!

Big up!


/ J


FINAL!

Igår lirade vi alltså företagshockey med jobbet. Det är alltså Surahammars IFs största sponsorer som får spela en liten cup. Hämtade upp Matte och Tobbe och sedan begav vi oss till ishallen.  Kom dit vid 17.00, men vi hade inte första matchen förens 17.30, så vi fick lite tid över att värma upp. Första matchen mötte vi Kommunalteknik, som var av lite äldre tjejer plus 3st hockeyspelare. Vi var det enda laget som mönstrade bara folk som arbetade på företaget. Resten av lagen var minst häflten icke företagsfolk, vilket var lite tråkigt. Första matchen vann vi med 2-1, men tillslut blev det oavgjort för att det lag som hade flest tjejer på planen fick ett extra mål. Andra matchen hade vi 19.15 och det var mot LBC. En match som vi var tvungna att vinna med två mål, så att vi inte skulle spela lika igen. Efter mycket om och om, så lyckades vi vinna med två kassar till. Fick vänta ett tag på om det blev final elle inte, men tillslut fick vi reda på att vi skulle spela final kl 21.00. Matchen förlorade vi säkert med tre kassar. Rätt kul att få spela faktiskt och det var väl sista gången för den här säsongen jag stod på ett par skridskor.

Efter det drog vi hem till Tobbe och kollade lite gamla filmer sen vi spelade Leksands-cupen för många är sedan. Kom fram till att jag såg sjukt ful ut. Vilken äckligt ful frisyr jag hade, inte för att jag har för snygg nu, men den slår allt. Tänkte att jag kunde va kvar hos Tobbe länge, men drog hem redan 22.40 och somnade 3min senare.

Synd att Frölunda fick torsk igår. Kanske var det därför HV71 har matchtempo i sig, medans Frölunda har vart lediga ett tag. Bara hoppas på att HV kommer lite slutkörda fortare, i och med att dem har spelat fler matcher på kort tid. Saik hängde med bra mot Färjestad och missade öppet mål och kunde ha vunnit matchen, men med 18sek kvar så gjorde FBK 0-1. Jonas Gustavsson höll nollan för 3:e gången det här slutspelet. Dahlbergs form verkar hålla i sig och motade 41 skott.

Idag blir det chill, med en vit helg.

/ J



KÖRKORT?

Såååååååå jävla ondödigt så det finns inte. Är det värt att betala 4000kr och bli av med det i typ 1-2 mån för att köra lite fort, fast jag inte ens hade bråttom?

Efter jobbet så kom jag på den briljanta idén att jag skulle åka in och hämta min telefon . När jag väl kom in så var den äntligen fixad. Det tog max 7-8 min och åkte direkt hem. Rätt bra väder så låg på lite och efter Skultuna-korset började jag en omkörning på en lastbil och två bilar. Körde om dem och med lite solen i ögonen fortsatte jag med lite mindre gas. Mitt i allt ser jag en gul prick mitt på vägen, när jag kommer närmare så ser jag att det är en polis. Tankarna gick direkt "Hur fan fort körde jag?!". Blir invinkad direkt och får höra "Gick lite fort det där!". Hade ingen aning hur fort jag körde, men det konstiga är att pulsen inte steg ett skit. Vet när jag torska när jag körde utan bälte, då låg jag på maxpuls när jag blev stannad. Fick kliva ut ur bilen och han visade på lasern hur fort jag körde - 132km/h 350m avstånd. Fick skriva på något papper att dem tog körkortet direkt på plats. Sen börja han kolla på någon lista vad en sån där överträdelse kostar. Fick en chock när han sa att det kostar 4000kr. Så alltså fick jag pröjsa 4000kr för en svettig jävla mobil som nu ligger på 1500kr nypris nu. Känns riktigt onödigt, men kanske en läxa man kan ta med sig. Det som svider mest är faktiskt 4000kr, men självklart att man blir utan körkort ett tag. Måste man ta flexlinjen när man ska åka och handla nu? Åkte hem och surrade lite med farsan om det, men morsan vet inte än. Lovar hon kommer tro att jag kommer få fängelse eller nåt sånt. Nu lääääär det bli sälja bilen iaf....

Drog ut och löpte 4,6km för att rensa lite tankar. Efter det drog jag, Matte & Jocke iväg och tippade lite hockey. Var tänkt att vi skulle hem till Tobbe och fira att han fyllde år, men blev så sent så vi sket i det. Åkte hem och kollade klart på hockey, men somnade 21.30 helt färdig.

oliga var att AIK slog Leksand med 5-1 inför nästan fullsatt Hovet. Rögle tog ner VIK lite på jorden efter en 1-6 vinst. Södertälje lyckades besegra Växjö efter ett underläge på 2-1. Känns som att kvalserien är rätt jämn, men bara Leksand som tappar lite mark.

I kvalserien till div1E, som jag följer lite, så vann Boro/Vetlanda med 5-3 över Grums. Så nu ligger dem tvåa med 9p och Sunne leder med 12p. Trea ligger Munkfors med 6p. Inte många matcher kvar nu, så bara hoppas på det bästa.

Idag är det sponsor-hockey med jobbet!

/ J


Media Markt?

Efter jobbet igår hakade jag på Matte till Hallstarena för att hämta lite utrustning till träningen med jobbet. När vi kom dit höll dem på för fullt att ta bort isen. Känns lite onödigt att de verkligen tar bort den nu, hade kunnat väntat en vecka iaf.  Efter det drog vi i stort sätt ner direkt till ishallen i Sura. Blev tillslut 7-8 pers i varje lag och det var skönt att stå på ett par skridskor igen. Tydligen så är det sponsorhockey på Torsdag och Cogent är en av dem största sponsorerna till Surahammars IF, så jag fick ställa upp och vara med.

Efter det drog jag in till Media Markt för att hämta min telefon som äntligen var klar efter lagningen. När jag kom in så berättade han att jag hade fått en sprillans ny telefon. Sken upp som en sol, för det har vart grymt dåligt ljud i den. Tänkte inte mer på att kolla på den, när han ändå sa att den var ny, så åkte hem direkt. Hann bara komma hem till morsan och skulle börja fixa lite, när jag inser att den nya telefonen är trasig. Den funkar rent maskinellt, men felet är att typ skalet har släpt och är världens glipa så man ser rakt in i telefonen. Blir så jävla förbannad så jag åker in direkt för att fixa det. Får till svar att antingen kan deras tekniker fixa den dagen efter, eller kan han inte det och då måste den skickas iväg för att bli utbytt. Åkte 7mil i stort sett helt i onödan och fick inte ens mobilen tillbaka för det. Hur man ens kan skicka iväg en sprillans telefon som är trasig? Går inte ihop för mig.

Hörde igår på jobbet att alla som jobbat 12år och mindre skulle få gå - bye Jeppe!

Idag blir det en löpvända, sen kvalserien på hög nivå!

Big up!

/ J


Ballar av stål!

Lite segt blir det nu när hockeyn är slut. Kommer kännas såhär första veckan, men sen kommer det kännas bättre.
 
Åkte  iväg och handlade med Ricki efter jobbet. Kirrade i ordning så grym mat efter vi hade vart iväg.. Blev nå slags wok-mat, men starkt som fan - grymt gott! Kände mig riktigt nöjd efteråt och kände att det var dags för en löpvända. Började första med att ladda ner all musik jag hade missat från helgen. Hittade två grymma låtar med "J-Son" sen en låt med "Promoe". Läste att hans nya singel som ska släppas heter "Svenne banan". Sökte lite efter den på Youtube, men fann bara ett klipp från en livekonsert ifrån "-30" uppe från Luleå. Läste även lite ny fakta om att "Maskinen" ska vänta med att släppa plattan och att det troligtvis blir till efter sommaren. Lite surt, då jag väntat på den ett bra tag nu. Kom till slut ut på den efterlängtade starten på sommarträningen. Blev lite stressad då Tobbe precis skrev innan jag skulle u t"Ska du ut och springa, när det går hockey på tv?" Hade faktiskt redan kollat upp om det skulle gå hockeyn på kanal5, men stod att det inte skulle visas, så blev lite skeptisk när han skrev så. Kom iaf iväg och blev en vända på 35 min, så tänkte mäta upp hur lång den var idag. Rätt tungt flås och hade grymt ont i fötterna efteråt. Bara bita ihop - alltid lika jobbigt i början!

Angående hockeyn så är det lite synd att HV71 vann över Timrå. Ganska bra gjort då HV låg under med 3-1 i matcher, att just vända det och vinna med 4-3 i matcher. Det som var lite märkligt var att Johan Backlund blev petad och istället fick Magnus Åkerlund chansen. Åkerlund som just fick chansen två matcher tidigare, gjorde verkligen inte bort sig. Kanske 3:e kassen som såg lite billig ut. Det roliga blir vart Backlund ska ta vägen nu? Tydligen är Timrå på jakt efter Brynäs Anders Lindbäck och har samtidigt signat nytt med Åkerlund. Blev tydligen en ruskigt lång match mellan Linköping och Saik. I den 6:e(!) perioden lyckades Saik trycka in det avgörande målet. Kul att Linköping är utslaget, då dem hade som mål att vina SM. Kan Saik lite underdogs? Dém komemr få det riktigt tufft med Färjestad och jag tappar 4-2 i matcher till FBK. Frölunda fick alltså HV i semin. Kan bli tufft, men dem har ett bra facit mot de under grundsäsongen. Tror ändå det blir 4-3 till Frölunda.

21.55 var det premiär för det omdiskuterade programmet "Ballar av stål". Ett program med en "liten" touch av humor som fick duga helt klart.

Träning idag med jobbet, pinnar!

Big up!

/ J


Skön Söndag!

Riktigt skön Söndag igår där jag verkligen inte gjorde någonting alls. Efter att jag hade kollat VIK - Växjö så skjutsade jag hem Dawa, sen drog jag förbi morsan och farsan. Matchen förövrigt var ingen vidare. VIK började första perioden riktigt bra och genom pp så lyckades dem vinna perioden med 3-0. Resten av matchen var ingen höjdare. Känns inte som VIK ska ha något att göra högre upp i den där serien, men ska bli kul och se hur det går mot dem lite "bättre" lagen. Enligt källor så var dem jävligt utspelade mot AIK. Just matchen mellan AIK - Södertälje blev en riktigt bra match. Både lagen började i ett riktigt bra tempo, där målchanserna avlöste varandra. Lagens målvakter höll tillställningen nere. AIK lyckades ta ledningen i ett pp, men var rättvist faktiskt. Inte långt efter så kvitterade SSK efter slarv i AIK:s zon. Stod 1-1 när det var 3min kvar, då SSK får ett tveksamt pp, men där lyckades dem sätta in 2-1 efter ett lite knepigt ingripande av Heino-Lindberg. 3-1 kom sedan i öppen kasse. Det som räddar SSK i matchen är självklart Henrik Karlsson som storspelade i målet. Han verkar har fått en riktigt bra start i det här kvalspelet med två vinster direkt. Blir han kvar i SSK om dem håller sig kvar? Går han tillbaka till Malmö om SSK ramlar ur? En lovande målvakt som verkar ha sina bästa målvaktsår framför sig. För två säsonger sen så spelade han i Hammarby, som blev nerdegraderade till div1 efter dålig ekonomi.

Hann bara komma hem när jag insåg att det var fritt med bra oprogram på tv. Fick nästan beslutsångest när jag insåg att jag hade att välja på mellan Herren på täppan, Wipout, Sporten, Parlamentet, Beck och Sanningens ogonblick. Har faktiskt fastnat helt för Herren på Täppan, som leds av dem eminenta programledarna Erik & Mackan. Har funderingar på att bli världens tv-freak nu när hockeyn är över.

Funderar även på att om det är värt att börja löpa 5ggr i veckan i 3v, för att sedan åka till Sälen och supa borta all kondition som då kanske byggts upp. Värt eller inte?

Första milen kommer iaf idag, är tvungen!

/ J


Överskattat..

Igår så dömde jag sista matchen för säsongen. Var bara en träningsmatch mellan VIK - Arlanda. Sjukt tråkig match, som var helt händelselös. Stack direkt hem till morsan efter det och käkade lite mat. Ringde upp Jocke och frågade vad som skulle hända på kvällen. Lite senare kom Jocke över och vi gick hem till Matte. Dem började lira lite FIFA09 och jag satt och hade sjukt tråkigt. Vid 22.30 kom vi på att vi skulle in till stan och började leta skjuts. Kom in till stan rätt sent, men Jocke styrde upp lite vip, så det var bara knalla in. Hade så sjukt tråkigt, såhär i efterhand fattar jag inte ens varför jag drog in. Gå nykter på krogen är fan ingen höjdare, för det enda jag ville göra när vi kom in - var att dra hem! Efter ett tag kom vi överens om att vi skulle hem och styrde upp en taxi som tog oss till Sura. Somnade typ direkt jag kom hem.

Vaknade imorse lite sliten. Fick med mig Höna och vi drog ner och käkade. Betalade 149kr för en plankstek som smakade skit. Har inte börjat bra den här dagen och lär inte bli bättre heller. Sitter och kollar på VIK - Växjö just nu med Dawa, mycket bra hockey just nu. Först är det kvalserien till Elitserien, kvalserien till Allsvenskan, SM-slutspel och kvalet till div1 som jag följer lite. Känns som att SM-slutspelet är ligger rätt långt ner bland allt som går att följas. Självklart kommer jag att följa Frölunda när dem börjar semifinalspelet.

http://www.youtube.com/watch?v=5iqTnlAeUes&eurl=http://www.mybestfriendismygrind.com/

Nästa vecka börjar min personliga sommarträning. Lika bra och börja direkt!

/ J


Säsongen slut!

Då var det då slut på denna säsong av hockeyn. Tycker ändå att vi avslutar den med flaggan i topp.

Matchen igår då. Gick redan hem från jobbet kl 12.00 för att hinna hemma och fixa lite. Grejade skjuts till Hallsta av Häggis, så att det gick att fira lite efteråt. Trodde det var drygt  30 mil till Hagfors men var bara 26 tydligen. Hann sova i typ 2h innan det var dags för stopp och mat vid någon restaurang i Värmland. Efter det var det bara typ 8 mil kvar. Kom till Valhall, som hallen hette, vid typ 17.15. Började peppa med lite musik innan det var dags för värmning.

Matchen började i ett frenetiskt tempo från deras sida. Blev rätt mycket tryck direkt från Viking. Kände att jag kom bra in i matchen direkt med några enkla skott. Vi hade väl några få lägen, men lyckades ta ledningen med 0-1 av Biffen direkt efter ett tek. Perioden slutade med ledningen med en kasse och skotten tror jag slutade 15-3.

Andra perioden blev vi mycket passiva i egen zon när dem fick press i vår zon. Biffen fick ett ypperligt läge att göra 0-2 vid ett friläge med brände chansen. Samma sak gäller Kaj som missade ett friläge och i kontringen som blir så gör Viking 1-1. Grymt att vi orkade hålla 0-1 efter nästan två perioder. Luften går lite ur oss och dem hinner göra 2-1 innan perioden är slut. Ingen aning hur skotten slutade i perioden.

Vi vet att vi måste göra två mål för att kunna vinna serien och kommer överens om att verkligen att vi ska ge järnet. Blir för mycket spel i boxplay och 2-1 blir snabbt 3-1, men vi lyckas reducera efter ett mäktigt slagskott av Raffe. Efter det lyckas dem göra 4-2, sen är vi helt körda. Bara säga grattis till Viking som var det bättre laget och det märktes att dem hade lite högre tempo i sig. Blir tillslut 6-2. Stämningen var rätt bra efteråt för vi är inte helt körda på att kunna få spela div2 nästa år. Räcker att två av dem fem lagen i kvalet till div1, är två värmlandslag. Blir det så - då blir det div2! Bussresan hem blev en hel del öl och mycket surr. Faktiskt en bussresa på tre timmar som var riktigt rolig.

Precis kommit hem från stan efter att ha dömt. Nu vill jag bara sova, men blir väl att man hamnar på krogen.

/ J


Judgement day!

Då har vi kommit till sista dagen på säsongen. Ganska tidigt, då isen redan slås av på Måndag. Som vanligt så var vi 14st + 3st målvakter på träningen igår. Vilka förutsättningar för en match till div2? Lika kul varje gång, när man får höra vilka bortförklaringar folk har för att slippa träna. Hade vart kul och tränat en vecka med typ två träningar, så man sista träningen kunde anordna en pizzamatch, med en lagfest som avslutning. Idag åker vi redan 13.00 från Surahammar. Jag & Tobbe har kommit överens om att vi redan drar hem kl 12.00 från jobbet, då vi ändå snart får sparken, eller Tobbe slutar redan om tre veckor =) Bussresa på typ 3-4 h som jag inte ser fram emot faktiskt. Tänkte försöka använda tiden dit till att sova och hemvägen med buttarna.

Klippte mig fakiskt igår också. Sa till Lena direkt att kortare måste det bli. Blev faktiskt rätt nöjd då typ hälften av håret föll till golvet och mamma hade säkert sagt att jag såg ut som en normal person. Kan faktiskt hålla med, då nästan håret i nacken slutade vid baksidan av låret.

Måste faktiskt nästan säga "grattis" till Joakim ´stefan` Kalen som troligtvis fått sommarjobb på ICA. Inget är klart än, men ska väl till att dem förbjuder alkohol på BMB, för att han inte ska få det. Kanske behövs, då grabben vänt på dygnen ganska rejält =)

Lite hjälp! Vid den här situationen - ska en 2aObsuts 2+2 strykas vid Frölundas första? Som jag fattat så tog dem istället bort Chabadas 2a vid Frölundas första?

SKANDALEN MINUT FÖR MINUT - DET HÄR HÄNDE

14.11 Sjöberg visar ut Frölundas Nicklas Lasu och Luleås Martin Chabada efter ett gruff framför mål. Lagen spelar fyra mot fyra.

15.49 Luleås Jaroslav Obsut åker ut för två förseelser mot Lars Eller. Frölunda spelar fyra mot tre.

15.56 Philip Larsen skjuter 1-0 men istället för att stryka två minuter av Obsuts utvisning får Martin Chabada komma in och Obsut har då 3.53 kvar av sin utvisning. Frölunda spelar fem mot fyra.

17.04 Janne Niskala gör 2-0 och Jaroslav Obsuts utvisning fortsätter trots att han nu borde ha varit tillbaks i spel. Fem mot fyra Frölunda.

18.41 Lars Eller går runt Mattias Modig och lägger in 3-0 med en backhand. Over and out. Teknisk knock out.

Big up!

/ J


SEGER!

Så underbart med en seger igår, men det var nära att det gick åt helvete.

Började första 10 min jävligt bra faktiskt och fick till rätt bra lägen. Fick ett rätt tidigt pp och där lyckades Raffe hitta en lucka bakom keepern i KIK. Efter ett tag så lyckades KIK kvittera efter att en av deras forwards brutit in på kantet och fått i väg en riktigt hård backhand. Av någon konstig anledning slidar jag, vet faktiskt inte varför. Hade jag stått kvar på knä hade den möjligtvis stuckit över axeln in, eller hade den tagit mitt i huvudet. Felbeslut gör alla, bara inse. Deras andra mål däremot, som dem gör med någon minut kvar, ska jag defenitivt ha. Relativt hårt handledssskott som tar på översidan av plocken och studsar ner bakom mig, sen in i mål. Såna misstag man inte får göra en sådan här match.

Andra perioden spelar vi så passivt, att det ser ut som att vi spelade en träningsmatch som Gunther sa. Petar lite med klubban istället för att gå in med kroppen. Rätt mycket spel i boxplay och det är i just det som dem får in 1-3 efter ett mål som vi är för passiva, men tycker även jag skulle haft den med. Får in 2-3 gegnom Micke Berg som trampade in från kanten och satte den i bortre och hoppet tändes lite, men med 1min kvar släcktes det lika fort. KIK vinner en teck i i vår zon och backen får vi iväg ett skott som jag har, men blir en retur och dem slår in den. Sjukt billigt av mig, riktigt pinsamt. I pausen får vi världens utskällning av Gunther och han säger "att det bara är att rycka upp sig och alla ska ge allt dem har sista matchen och ta fram stridskuken".

Rätt bra ord då vi vann sista perioden med 3-0, vilket inte många trodde. Raffe hängde första efter 4min och Berg hängde andra efter 9min typ. Där spelar vi grymt bra och har massvis med bra lägen. Med 4min kvar får så Biffen in 5-4 och publiken exploderar lite. Resultatet håller sig och nu blir det en sista avgörande match borta mot Viking på Fredag.

En liten kort sammanfattning är ju att jag skulle haft alla fyra målen. Funkar inte att vara så dålig i en nästan avgörande match. Är ändå rätt nöjd med 3-4 räddningar som kanske kan ha vart avgörande. Iaf med 3-4 kvar av sista när Raffe tappade pucken framför mål och en KIK:are är nästan ren. Grymt bra att vi kan mobilisera oss och vinna sista perioden med 3-0. Skotten slutade 36-26.

Så bege er till Hagfors på Fredag!

Hann med att åka in till Västerås en sväng till polisen. Gick rätt bra faktiskt.

Ska faktiskt klippa mig idag och nu utlovar jag kort hår. Tröttnat på mitt nu faktiskt!

/ J



Match!

idag är det då äntligen dags för match nr 3 i kvalserien till div 2. Kungsör står alltså för motståndet och det är verkligen vinna eller försvinna just för dem. Det är deras sista match idag och och vinner de idag hamnar de på två vinster och två förluster. Vid en ev. förlust så är de helt körda tills nästa års div 2. Vinner vi så har vi två segrar och en förlust, för vi har ju en match kvar sen. Tror Viking blir jävligt nöjda om Kungsör vinner, då deras chans att bli klara stiger rejält. Vart riktigt dålig uppslutning på både Måndagens och Tisdagens träning. En kille är hemma för att hans tjej ska flytta in och en kille är hemma för att han inte har nå torrt ved hemma liksom. Är dem intresserade av att vara med ens? Var 3-4 st som var borta, som nog borde vart med idag. Bara bita ihop och göra det bästa av det, vinst är det enda som räknas.

Hjälpte Jocke att göra klart hans CV igår. Pappret med hans jobbmeriter blev riktigt bra och det fyllde vi ut riktigt bra. Hans personliga brev blev betydligt mycket sämre, då det blev 4st rader om vem han är och 3st rader om hur han är som människa. Så vi fyllde väl ut 1/10 av pappret. Efter det drog jag hem och började kolla på en film jag hade tankat hem "Sex drive":

Visst liknar det "American Pies" och "Road Trips" kärleksbarn, som växt upp till överkåt tonåring som aldrig får ligga, men till skillnad från ovannämnda titlar är "Sex Drive" emellanåt riktigt rolig.


Föga förvånande för en high school-grabb vars extraknäck involverar en jättelik donut-dräkt, är Ian fortfarande en hopplös oskuld. Något som plågar inte bara honom, utan även hans störda brorsa Rex och polaren Lance.


Men Ian tror sig ha hittat lösningen på sitt ståndaktiga problem, när Ms. Tasty uppenbarar sig på en dejtingsajt. Visst, han kan ha överdrivit sitt utseende en aning, och hon bor visserligen i en helt främmande stat, men när Ms. Tasty erbjuder en natt av hett, passionerat älskog är Ian inte sen att sno brorsans bil för den långa, långa resan mot vuxenlivet... eller var det underlivet? Lance hakar på, liksom den smygkära Felicia som Ian bara inte verkar lägga märke till. Missöden på vägen garanteras.


Klart att "Sex Drive" följer sin mall. Vad kan man väl vänta sig av en film om hormonstinna tonåringar på väg genom USA? Men trots det familjära temat anas sig en söt berättelse som tar oanade vägar, och det glädjer att se att en till synes så förutsägbar historia är generös med överraskningar.


Regissören Sean Anders leker gärna med våra förväntningar på genren. Vid sidan av kiss-skämt av lägsta nivå, en härligt sarkastisk Amish-man, psykotiska äkta makar och andra förnedringar hittas också mycket hjärta. Den nördige Duke till exempel, som i vanliga fall hade placerats i facket som den socialt missanpassade utbölingen, är som omväxling en riktigt schysst kille som damerna faller pladask för. Karaktärerna växer med filmens gång och det märks att de bryr sig om varandra. Tack vare det blir "Sex Drive" någonting extra i genren.


Kommer internetdejten att leva upp till förväntningarna? Kommer Ian att inse vem det är han egentligen vill ha? Och kommer trion att överleva den krokiga vägen mot vuxenlivet? Svar ja, det vet alla som sett en och annan komedi i sina dagar. Men som de säger, det handlar om resan och inte hålet... förlåt: målet.


/ Moviezine.se

Helt värdelös film enligt mitt tycke!

Big up!



/ J







Varslad?!

Fick reda på igår vid typ lunch att dem hade lagt ett varsel på hela 75 personer. Kul och få veta det liksom. Kan lova att det var inte många som fick mycket gjort, utan det blev en helt del deep-talk. Det var ju ganska väntat, för dem har försökt att hålla inne det så långt som möjligt, men tillslut kommer det en gräns då det inte går att hålla det inne längre. Just att det blev så många oroar ju en annan mer. Nog för att jag redan vet nu att jag får gå, för har ju bara jobbat i lite över två år. Säkert folk som har 10-15 år på nacken som har börjar blivit lite oroliga. Skönt att man ändå får jobba minst fem månader till iaf, plus uppsägningstiden som nog är på en månad. En sommar som är räddad iaf, men har hellre haft kvar jobbet faktiskt. Kan ju vara ett plus att man får gå om man vill få en nystart i livet och behöva flytta på sig lite, men jag vet fan inte. Väntar med spänning på vilka som blir varslade eller inte. Känns inte kul att börja behöva tänka på a-kassa och allt sånt där.

Hade ingen direkt ork att göra något annat igår. Handlade lite snabbt och fixade mat, sen blev det LOST för hela slanten. Åkte efter det iväg och tränade. Så tråkig träning, men kan glädja mig åt något iaf. Jag och Schilla har haft en tävling, sen jul ungefär. Tävlingen går helt enkelt ut på vanliga straffar. Det började med att en miss för han gav mig en öl och ett mål för han gav han en öl. Förra veckan var vi uppe på 15st öl på straff och igår ett tag var det 80st öl på straff. Vi körde typ 10-15 straffar igår och när han tröttnade tillslut så var jag uppe på HELA 300 ÖL. Känns bra att jag inte behöver bry mig om öl till Sälen den 3 April.

Blev en extra träning idag, fast jag hade hellre dömt faktiskt. Vi tränar bara på försvarspel hela tiden iaf, vilket kanske behövs. Som sagt Onsdag match mot Kungsör och Viking borta på Fredag.

Big up!

/ J


Seg Söndag..

Fick inte mycket uträttat igår. Vaknade klockan 14.00 liksom, så då är dagen i stort sett helt bortkastad. För att fördriva lite extra tid så tanka jag hem "Rallybrudar":

"Rallybrudar" utspelas i Värmland på 60-talet och handlar om Ulla och Birgitta som ger sig in i den manligaste av världar - rally. Eva Röse spelar veterinärassistenten Ulla som tagit jobbet bara för chansen att få köra snabbt på värmlandsvägarna. Marie Robertson spelar storbondens dotter Birgitta som drömmer om Paris men istället blir Ullas kartläsare. En annan stor roll i filmen - lokaltidningens redaktör Melin som spelar trummor i ett dansband på fritiden - görs av folkkäre Janne "Loffe" Carlsson.

Rätt seg film faktiskt och inte lika mycket humör som jag trodde. Ska jag vara ärlig, så ladda inte hem den!

Efter det kom Jocke över. Efter ett tag drog vi hem till Matte för att lira lite poker. Jag som verkligen hatar poker följde med liksom, men det var bara därför jag behövde lite luft för att vakna till liv. Vann gjorde jag defenitivt inte, vilket känns som det kvittar.

Avslutade kvällen med "Beck", vilket inte blev "grädden på moset" direkt. En hel dag åt helvete.

/ J


Skön Lördag!

Vaknade igår vid 13.00. Skönt att äntligen kunna få sova ut lite. Framförallt inte vakna bakis som ett svin. Packade i ordning trunken med domarutrustningen sen drog jag till morsan & farsan för mat. Vid 14.20 drog jag in till stan för att döma. Matchen var en kvalmatch till j20elit. Rätt kul att äntligen få döma, då jag inte dömt som LD på drygt tre veckor.
Matchen höll rätt högt tempo faktiskt. Matchen var mellan VIK - Kumla, där det sist nämnda laget gick vinnande ur striden till slut.

Kom hem vid 19.00 och började förfesta lite med mig själv. Vid 20.30 kom Jocke och plockade upp mig och vi drog hem till Nicke. Satt där och tog några öl och vid 22.30 kom Häggis och hämtade oss och snällt körde in oss till stan. Väl där, så var det faktiskt inge folk alls knappt, men senare började det ramla in fritt med folk.

Har haft roligare kvällar om jag säger så. Bara en jävla massa djuping snacka med alla. Sjukt att alla människor öppnar sig så sjukt mycket på fyllan, men ska väl inte säga något, vad gör man inte själv! Gick och käkade efteråt, sen grejade vi skjuts hem. Jocke har blivit riktigt tight med en kille som kör svart-taxi, så blev han igen.

Nu ska jag sova!

Stay black!

/ J



Förlust..

Blev en förlust i gårdagens match mot Viking. En riktigt dålig match från sida!

Första perioden börja väl sådär. Dem fick in 0-1 i pp efter 3 min. Ett mål som jag tycker jag skulle haft ändå, men han skjuter mellan benen på backen framför och hinner inte komma ner i V, så den slinker in mellan benen. Vi rycker upp oss lite faktiskt. Får rätt bra tryck på deras mål har har ganska bra chanser till att kunna kvittera. Tillslut så kommer 1-1 av Raffe. Publiken blir helt extstas. Nu gäller det att kunna hålla 1-1 perioden ut, men med 30sek kvar så slarvas det vid ett tek i anfallszon och det blir ett friläge som dem tar till vara på. Halvsvårt läge då han går över centrallinjen och blir en liten förflyttning. Dem hade ett riktigt bra pp och med tur så klarar vi oss undan fler mål i boxplay. Skotten 13-16.

I Andra perioden är vi inte med alls. Dem äger perioden helt och är i stort sett spel i vår zon hela perioden. Har svårt och få ut pucken ur zon och spelar väldigt ängsligt. Mycket spel i boxplay då vi drar på oss alldeles för mycket utvisningar. Freddie kanske inte gör någon av sina bättre matcher, då han friar alldeles för mycket åt deras fördel. Skotten slutar 8-15. En period jag är riktigt nöjd med och lyckas faktiskt med en sån där omöjlig räddning då man är helt överspelad, men lyckas lägga ut klubban och pucken träffar den.

Tredje perioden börjar direkt med en baklängesmål redan efter mindre än en minut. 2-1 läge där det blir överspel. Sjukt att inte backen kan lyckas hålla sin gubbe, när dem vet att jag har skytten. Flera matcher i rad vi har gått på ett sidledspass nu. Blir en jobbig uppförsbacke, men efter lite tryck i deras zon får vi in 2-3 av Lill-Turken. 8 min kvar och det är bara kriga! Efter lite tryck av Viking får dem in 2-4 och matchen är över. Ännu en gång en miss i markeringen och han får stå helt ren framför mål, när det kommer ett inspel från bakom mål. Så synd att 3/4 är slarvfel. 2-5 kommer i öppen kasse. Skotten 7-10, totalt 28-41.

Så tråkigt att vi inte kan vara bättre när det väl gäller. Det enda positiva är väl att det slöt upp HELA 603 BESÖKARE. Riktigt roligt att spela när det är mycket folk. Nu är det Kungsör hemma på Onsdag som gäller.

  

http://www.youtube.com/watch?v=AIgw1-lBzSY    FRÅN MATCHEN!

Ska strax iväg och döma kvalr till j20elit mellan VIK - Kumla. Sen kanske utgång.

/ J

The Hurt Locker!

Kom på mig själv nästan sittandes sova igår på jobbet, sjukt hur trött man kan vara.

När jag kom hem från jobbet kollade jag klart på LOST. Detta program handlade om självaste Mr.Locke. Avsnittet handlade om hur folk berättar för han, hur viktigt han är för ön. Börjar bli bättre och bättre nu. Efter det åkte jag iväg och fixade en grej, sen skjutsade jag Ricki till Konsum. Han har ju ett tag tills han får ta körkort igen =) Efter det började jag laga mat. Hade fått den briljanta idén att jag skulle fixa till Lasagne. Ja ni hörde rätt! Var faktiskt inte så svårt som jag trodde och det blev RIKTIGT gott.

Tankade sen hem en rätt fet film; The Hurt Locker. Det är en film som följer ett bomb-team amerikanska soldater som tjänstgör i Bagdad. Hann bara kolla 25min, men den verkar jävligt fet och fick bra recensioner som "Bästa Amerikanska militär-filmen ever."

Var även en grym dag för bra musik. Hittade två riktigt grymma mixtape med lite uknown hiphop-musik. Tankade även ner Lorentz & M.Zakarias debut platta; Vi mot världen. Det är så pass få kritiker som gett dem lovord för plattan. Personligen tycker jag den har några sköna spår. Dem gör en remix på en av Parkens låtar och även en låt på en av Marit Bergmans låtar. Big up säger jag!

Idag är det då äntligen match igen. Detta blir då match nr2 i kvalet till div2. Viking, som står för motståndet idag, har kanske inte det bästa facitet. Dem fick stryk första matchen i kvalet mot Kungsör med 2-3, men vann skotten med 30-11. Tror, eller vet rättare sagt, att dem är ett bästa hockeylag än vad Kungsör är. Vi mötte Viking förra året i kvalet och förlorade stort första matchen med typ 8-0, men andra matchen vann vi med 7-5. Det som talar emot dem är att dem inte vann en match på dem 17 avslutande matcherna i sin serie om jag inte läst fel. Hoppas på mycket folk, vilket inte är omöjligt.

/ J


SEGER!

Blev en riktigt skön seger i gårdagens match.

Hann inte med så mycket innan matchen igår. Direkt när jag kom hem frrn jobbet igår tog jag en "nap" på ca 20min. Efter det drog jag hem till morsan och käkade. Vid 16.00 plockade jag upp Tobbe begav vi oss till Hallsta.

Matchen var som sagt första för oss i kvalet och andra för Kungsör.

Första perren börjar väl lite trevande från båda lagen, kanske lite nervöst. Tycker personligen vi börjar dem första min rätt bra och får till några vassa avslut.  Efter en incident framför deras mål där det är massvis med chanser, får Beija in 0-1. Riktigt skönt att kunna gå till periodvila med en kasse upp. Med ungefär 10sek kvar får dem än då en riktigt grym chans att sätta kvitteringen. Efter en djup-diagonalare, blir en kille helt ren från sidan, men bryter över till andra kanten fast jag lyckas följa med i förflyttningen och hinner lägga ut benskyddet. Blev lite orolig då det kändes som ljumsken landande uppe på läktaren. Skotten blev 9-11.

Andra perren är ingen bra period från vår sida. Blir mycket stillastående i vår egen zon och har stundtals svårt att få ut pucken. En period jag är riktigt nöjd så här i efterhand. Tror dem hade två i riban faktiskt, men klart dem ställer upp =)
Får faktiskt in 0-2 genom Kajjan och pressen släpper lite. Bytet efter har vi faktiskt trean inne, men tydligen avblåst. KIK får in 1-2 via ett skott som jag tycker jag ändå ska ha. Vi klarade boxplayen riktigt bra, medans pp inte gick så bra. Skotten slutar 15-11.

Tredje perren är väl ingen höjdar period heller, men vi krigar riktigt bra. Skönt att kunna knyta ihop säcken och inte behöva kapitulera. Dem har väl i stort sett bara en riktigt bra chans, inget mer. Skotten slutade 15-10 och totalt 39-30. Skönt att börja kvalet med en seger. Personligen är jag riktigt nöjd, med den bästa matchen fär säsongen, vilket kanske är lägligt just i kvalet.

Idag ska jag hem och sova 2h på soffan, annars försover jag mig imorgon igen. Därefter träning!

/ J


Taggning på hög nivå...

Då har vi då äntligen kommit fram till dagen då första kvalmatchen till div2 ska spelas. Känns skönt att det är noll press på oss. Tänkte mer på att vi kommer från en rätt bra säsong med massvis av vinter, försig mot sämre lag, men med två viktiga matcher i bagaget från playoffet. Kungsör tog ändå 6p på dem sex sista matcherna i serien. Sen att dem vann första matchen i kvalet mot Viking gör det ju inte bättre heller.

Igår hjälpte jag Jocke med att göra klart hans cv tills han ska på intervju med ICA. Efter det drog Jocke, jag och Ludde iväg och köpte lite mat. Kände mig rätt nyttig när jag köpte en kebab med bröd. Jocke skulle så klart briljera och beställde en os&skink sallad. Ludde, som behöver gå upp 10kg minst, tog en pizza och åt upp hälften ungefär. En timme efter det drog jag & Jocke ut på en fin löpvända. Sjukt vilket flås man har(ironi), men det känns som att man skulle behöva hålla i det här i 2-3 veckor så man kan bygga upp lite, men det kommer jag aldrig hinna med.

Kollade klart på "Role models" igår.

"Paul Rudd och Seann William Scott gör i Role Models rollerna som Danny och Wheeler, två försäljare som kraschar företagets lastbil efter att ha druckit sig berusade på energidryck. Då de arresterats ger domaren dem ett val: skaka galler eller utföra 150 timmars samhällstjänst i ett fadderprogram. Efter en enda dag med ungarna verkar fängelset inte så illa ändå."

Tyckte filmen var helt OK ändå, då jag är ett big fan av Seann William Scott.

Whish me good luck!

http://www.youtube.com/watch?v=KG4u5TnBZ_8

/ J


Playlist for the week!

1. J-son - Pretty boy (Beat em up club edit)
2. Mind Kaos feat. E-dubbel - Nåt e på gång
3. Critical feat. Dj Akilles - En varning
4. Medina - Hiphop patriot (Remix)
5. Veronica Maggio feat. Sam-E - Stoppa dig (Keione remix)
6. Henok Achido feat. Sophia Somajo - Pusher
7. Ison&Fille - Utanför tullarna
8.Allt City - Heaven Knows
9. Max Peezay - Boven i dramat
10. Dr.Dre feat. T.I. & Nas - Topless
11. Ismen feat.Allyawan - Ställ er upp
12. FFL - En alternativ demokrati
13. Ison&Fille - Flashbacks



/ J

Irriterad man blir..

Ännu en gång har min mobil börjat strula. I Söndags när jag satt och knappade lite så plötsligt står det "Ingen nätacess" i displayen. Efter ett tag byts det ut mot "Reg. av simkort misslyckades". Så jävla typiskt att den ska börja strula. Lämnade nyss in den och får redan lämna in den igen. Sen säger kärringen på Mediamarkt "Det kommer ta 2-3 veckor faktiskt", gjorde det saken bättre? Blir ju inte bättre av att Jocke står och flåser i nacken och tillslut säger "Har ni ingen lånemobil till han?" Egentligen har jag redan kirrat det problemet, tänkte men vafan ta hit en då. Fick en LG mobil som man behövde bära i ryggsäck för att man skulle orka den. Bara hoppas att det går fort på reparationen nu! Vilket jag är rätt skeptisk till.

Efter det åkte jag hem och kirrade lite mat, sen kom Häggis och hämtade mig och vi drog till Hallsta för träning. Ingen vidare träning faktiskt. Var iaf rätt mycket folk, bara Gummi och Limpan som inte deltar på Onsdag då vi möter Kungsör på bortaplan.

Blev jävligt chockad när Frölunda valde Luleå i Kvartfinalen. Dem har liksom förlorat 4 av 5 matcher mot de. Timrå hade de kunnat valt, där är det lite bättre facit iaf. Luleå är ett bra lag och tråkigt nog tror jag de kan blir riktigt tufft. Det kommer alltid vara fullsatt i Skandinavium och jag tror publiken kommer lyfta fram indianerna. Go Indians!

Kollade på Raw innan jag somnade i djup dvala igår. Var ett rätt skön britt som hade rätt roliga skämt faktiskt!

Äntligen lite dömning till helgen, viktigt!

/ J



Nya tag!

Ännu en helt ny vecka med duktiga förutsättningar. Känns som att hockey verkligen är prio-ett nu! 4 st matcher till, sen är det över, bara ge 110% nu!

Igår fick jag inte mycket gjort. Började kolla på en film igår - "Role models". Helt okej film med han killen från "American pie". Hann bara halva filmen, men kommer en liten recension imorgon. Efter det drog jag med Ludde till Hallsta och lirade lite hockey på friåkningen. Rätt skönt och bara få skjuta med en puck ibland.

Måste hylla Erik&mackan som gjort det igen. Ett nytt program vid namn "Herren på täppan". Det handlar om olika utmaningar där man möts en mot en. Vinnaren får 2000kr och förloraren 500kr. Hur sköna människor som helst!

Idag är det sista träningen innan första kvalmatchen på Onsdag borta mot Kungsör. Bara hoppas det kan blir lite folk så vi kan spela ihop femmorna ordentligt nu.


Henok Achido feat.Sopia Somajo - Pusher

Big up!



/ J


Rolig helg!

Vart en riktigt bra helg faktiskt.

Vaknade rätt sent igår av att Jocke ringer och terroriserar mig på mobilen. Svarar till slut och vi bestämmer oss för lite fetmat så man vaknar till liv. Efter det drog vi hem till Barkis ett tag och tog en öl och kollade på lite fotboll. Vid 18.30 kom Dawa och hämtade upp oss och gav oss lift hem till mig. Dawa var lite svår för en eventuell utgång men gav sig vika efter mycket tjatande. Jag och Jocke började pumpa lite musik och smådricka lite. Ricki och Dawa gled senare över och Ludde gav oss skjuts in till BMB. Jocke kirrade in oss som vanligt, men igår hade jag sjukt tråkigt. Nog för att jag inte var full, men var inte nå taggad för att ens gå ut. Jocke svepte groggar som aldrig förr och var väl den som blev mest berusad. Åkte med en kille vid namn Juan som brukar skjutsa oss hem ibland. Ovanligt att Jocke känner alla, men ingen känner han =) Nej då, så var hemma vid 03.00 och var så sjukt hungrig att jag fixade i ordning schnitzel och mos. Att man ens orkar göra det liksom?

Idag händer det nog inte mycket. Tänkte kika på lite nya filmer och eventuellt bli lite fetare, sedan kankse löpa bort några extra hg om jag orkar.

Btw, Viking hemma på Fredag den 6/3-09!

/ J


RSS 2.0