Framsteg

Känns som att det är mycket prio på hockey just nu. När jag kom hem från jobbet igår så fixade jag mat, sen var det time för Canada - Lettland. Den matchen var väl också en rätt säker etta enligt alla spelbolag, men blev betydligt jämnare än vad folk trodde. Fast Canada har ju rätt viktiga kuggar i laget i Heatley, Spezza och St.louis som tar laget dit dem ska. Blev faktiskt rätt imponerad av målvakten i Canada, Mason, som stundtals räddade sitt lag ifrån pinsamheter. Fast tycker ändå inte Canada visade något riktigt bra spel och det känns som att det ska mycket till för att det ska räcka till ett guld. Oftast så går man ju ner lite i tempo när det står ett sämre lag på pappret, men det handlar ju ändå om en vinna-eller- försvinna-match och då går det inte att åka och tänka på annat, utan fokus måste ligga det det viktiga - MATCHEN. Bara hoppas på att det kan bli lika lojt mot Sverige idag.

Efter det kom Tobbe och hämtade mig för avfärd mot Hallsta för träning. På pappret stod intervaller och bålstyrka. Vi var lite skeptiska i bilen dit och snackade om att det skulle bli rätt lite folk, men det kom iaf 12-14 pers. Vart resten var kunde man ju ana, men vi förstod ju att Sveriges kvartsfinal var en anledning. Ludde hade bäst ursäkt med att "han servade bilen" och då kan ni ju förstå att man har hört rätt knepiga ursäkter under säsongen som var. Vi börade med lite lätt löpning som uppvärmning, sen började intervallerna. Började med att löpa i 3min och sen vilade i 2min. Fortsatte med löpning i 2min och vilade i 1min. Sen löpning i 1min och vilade i 3min. Sen fortsatte det från början igen och körde så 3ggr. Tog faktiskt inte så hårt som jag trodde det skulle göra. Avslutade med bålstyrka som verkligen tog energin ur en. Var klara till 20.00 så det blev lite stress hem för att hinna se kvartsfinalen mellan Sverige - Tjeckien.

Alle
dök över och gjorde mig sällskap. Tyckte Sverige började rätt så bra och fick med sig några powerplay som det kändes som dem skulle ha förvaltat bättre. Valet av Gustavsson kändes rätt givet (fast jag inte gillar han) då både Honken och Liv vart skadade och sen har de inte övertygat spciellt mycket. Tjeckien såg rätt lojt ut och det var Sverige som fick första målet genom Weinhandl efter typ 4:e pp:et. Efter det ryckte Tjeckien upp sig och verkligen bombarderade Gustavsson med skott, men Sverige kontrade stundtals med lite halvskapliga chanser. 2-0 kom väl inte alltför rättvist, men Dick Tärnström gick lite chockat in på mål och rakade in returen. Sverige fick efter det ett ypperligt läge att punktera matchen i spel 5-3, men lyckades inte med det och efter slarv i anfallszon så reducerade Tjeckien till 2-1 efter ett lite knepigt byte. I och med målet fick dem ny kraft att försöka forcera in kvitteringen, men ett massvist tryck (med både stolp och ribbträffar) gav ingen utdelning och det var bara att tacka Gustavsson för det. Spiken i kistan kom när Kenny Jönsson slängde iväg ett höstlöv från blå som turligt letade sig in i målet. 3-1 blev alltså slutresultatet så idag är det alltså redan dags för semifinalen som ställs mot Canada. Mindre än 24h timmar till match från att matchen slutade igår. Hinner dem återhämta sig? Svaret återstår att se, men jag kommer definitivt att sitta klistrad framför tv:n.

Hittade en sida på nätet igår som erbjuder "free downloads". Var bara att söka på valfri artist (dance, house, electro, techno, trance m.m) och fritt med olika låtar eller mixar kom upp. Är lite egoistisk för att dela med mig av adressen, men kanske kommer vid ett senare tillfälle.

Trevlig helg!

/ J


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0