Last day..

Sista "jobbdagen" innan en fet och efterlängtad ledighet.

Igår var jag på 89-årskalas. Tror det är farfars mamma, alltså gammel-farmor om jag inte misstar mig. Hennes man som hon levt med hela livet gick bort för lite över två år sen. Han blev 96 år och klarade cancer fyra gånger. Trodde en annan skulle ha svårt att glömma ett ex, men när vi pratade om det och hon sa att dem hade levt i över 60 år tillsammans, så kan man ju förstå att det är jobbigt. Morsan hade tagit ett kort på farsan, faster och farbor när dem var i Rom och firade farsans 50-årsdag. Det lämnade hon inramat som en present (barnbarn) och hon blev jävligt glad över bilden. Efter det följde jag morsan och brorsan hem till dem och fettade mat. Innan maten hann jag till och med sova i 1,5h på soffan. Trött efter en jobbig arbetsdag? Knappast!

Igår släpptes den senaste Wallander-filmen på nätet och jag var bara tvungen att tanka hem den.

Kurt Wallander har genomfört sitt livs dröm. Han har köpt sig ett hus vid havet och tar långa promenader på stranden med sin nye, trogne följeslagare, labradorhunden Jussi. Kurt känner sig mer harmonisk och tillfreds med tillvaron än på länge. Plötsligt bryts lugnet i det sommaridylliska Ystad av en kraftig explosion och som släcker ner hela staden. Det är Ystads enda transformatorstation som sprängts i luften. Sprängningen följs av flera dåd. Militären kallas in och undantagstillstånd utlyses i den lilla staden, som börjar likna vad som bäst kan beskrivas som en krigszon. Wallander och hans kollegor står handfallna. Är det sabotage eller en terroristattack? Vad vill de? Vad kommer ske härnäst? I det allmänna kaoset och med media i hälarna famlar Wallander både bokstavligt och bildligt i mörkret efter terrorister eller gärningsmän.

Kanske inte en av de bättre ur serien, men helt klart sevärd. Det här tror jag var första filmen utan skådespelaren Johanna Sällström (Linda Wallander) som vart med i nästan alla gamla filmer, men som tog livet av sig 2007.

Den norrländske rapparen/producenten Dison The Dice är tillbaks med sin nya singel Problem och låten finns självklart tillgänglig för nedladdning samt köra premiären av den tillhörande videon. Ringer inte namnet några klockor? Nu, år 2009, jobbar 24-åringen på att åter öppna en studio, och lovar därtill att "denna gången blir det på allvar". Den nya singeln, Problem, skvallrar en hel del om detta samt Dison The Dice talang, då han själv - utan någon som helst budget - står för all musikproduktion, inspelning, mastring, scratching, videoproduktion, videoredigering osv. Vi kan utan tvekan vänta oss mer utav denna vara inom den närmaste framtiden. Dison the Dice - Problem




Big up!

/ J


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0